Avantasia – Nem mennek Stockholmba

írta CsiGabiGa | 2016.02.27.

Ahogy korábban hírül adtuk, Tobias Sammet és csapata az új Avantasia album, a 'Ghostlights' első kislemezdalával, a Mystery Of A Blood Red Rose-zal nevezett a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál német válogatójára. Az már korábban kiderült, hogy a 150 dal közül bejutottak a legjobb 10 közé, így részt vehettek a február 25-ei élő show-ban.

És bár a Facebookon keresztül több német metal banda - köztük a Freedom Call és az Axxis - is arra buzdította a nézőket, hogy szavazzanak Tobi dalára, sajnos azonban nem sikerült nyerniük. A 17 éves popénekesnő, Jamie-Lee Kriewitz, a tavalyi német „The Voice” tévés vetélkedő győztese lett az első, a második helyen Alex Diehl végzett, az Avantasia pedig a 10 induló közül a harmadik lett, a közönségszavazatok 21.6 %-ával, így tehát nem lesznek ott a stockholmi nemzetközi döntőn. Nem volt pedig hamvában holt ötlet, hiszen annak idején a finnek versenyzőjeként a Lordi megnyerte a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi döntőjét is.

"Nyilván rengeteg metalrajongó van, de a tömegmédia Németországban sem foglalkozik ezzel a zenével. Jó esetben évente egyszer beszámolnak a Wacken fesztiválról, de akkor sem a zenekarokat mutatják, hanem a nyuszijelmezben részegen a sárban fetrengőket. Nyilvánvaló, hogy a szórakoztatóipar legszívesebben kicsinálná ezt a zenét, de mivel nem tudja, ezért inkább csak a szőnyeg alá próbálja söpörni, megpróbálja agyonhallgatni. A tévé révén most olyanokhoz is eljut az Avantasia zenéje, akik még csak nem is hallottak rólunk, de hasonlóval sem találkoztak eddig. Különösebben nem vagyunk szépek, a rádióban sem hallani minket és a többi indulóhoz képest a zenénk is harapósabb. Választhattam volna egy rádióbarátabb dalt, mondjuk egy balladát, de pont nem ez volt a célom. A rockzenét akartam bejuttatni a tévébe." - mondta előzetesen Sammet. A program után pedig sok sikert kívánt a győztesnek: "Hé srácok, kösz a voksokat! Ez jó buli volt! Németország nem a rock and roll országa, de az a lány nagy tehetség. Kívánok neki minden jót a jövőben! Egy csomó nagyszerű énekessel találkoztam itt. Köszönöm a támogatást, most már hamarosan készen állunk a világturnéra! Alig várom, hogy bemutathassam nektek az új színpadi produkciót."

Legutóbbi hozzászólások