fbpx

Scott Weiland – Kisebb gyógyszerraktár volt a turnébusza

írta TAZ | 2015.12.10.

Kokain, fájdalomcsillapítók és egyéb gyógyszerek kerültek elő a néhai Stone Temple Pilots és Velvet Revolver énekes turnébuszából.

December 3-án hirtelen szívmegállás következtében, turnébuszában hunyt el Scott Weiland, a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver egykori énekese, aki az utóbbi időben szólóbandájával járta az Államokat. Ugyan a toxikológiai vizsgálatokra még négy-nyolc hetet várni kell, az már most kiderült a rendőrségi jelentésekből, hogy a csapat turnébuszán kokaint és kannabisz-származékokat is találtak Viagra, különféle fájdalomcsillapítók, valamint altatók társaságában. Ezen kívül drogelvonási tüneteket csillapító Buprenorfin, sőt Ziprazidon is előkerült, amit bipoláris személyiségzavarral és skizofréniával diagnosztizált betegeknek szoktak felírni. Weiland halála után a The Wildabouts basszusgitárosát, Tommy Blacket le is tartóztatták kokain birtoklása miatt, azóta viszont szabadlábra helyezték.

Ezzel egy időben Scott egykori felesége, Mary Forsberg Weiland egy terjedelmes levélben (ITT olvasható) azt írta, hogy szerinte lesznek még ilyen esetek a jövőben, mert társadalmi szinten voltaképpen bátorítjuk ezt a fajta viselkedést. Továbbá azt is elárulta, hogy december 3-án gyermekei számára igazából a remény veszett el örökre, hiszen már évekkel ezelőtt elveszítették apjukat. Levelét a következőképpen zárta: „Ahelyett, hogy vennél egy lehangoló pólót 1967-2015 felirattal, inkább vidd el gyermekeidet labdázni vagy fagyizni abból a pénzből.”

Legutóbbi hozzászólások