Ratt - Bobby Blotzeré a név

írta CsiGabiGa | 2015.10.02.

A védjegy kérdések körüli ötéves csata után - mialatt megtett mindent, amit tudott, hogy kibékítse és újra összehozza a zenekart, sikertelenül - a Ratt név kizárólagos tulajdonosa, Bobby Blotzer dobos visszatért a turnézáshoz újraszervezett csapatával, elhozva a rajongóknak az imádott dalokat és a hiányzó bulikat... tovább építve a Ratt legendás örökségét.

A megújult Blotzer-féle Ratt, mely korábban Bobby Blotzer's Ratt Experience néven nyomott le koncerteket, most az alábbi tagokból áll: Josh Alan énekes (Sin City Sinners), Scotty Griffin basszer (ex-L.A. Guns), Doc Ellis gitár (Jizzy Pearl's Love/Hate) és a 22 éves gitárhős Blaze. Ezzel a felállással kezdik a „Re-Invasion” turné észak-amerikai körét.

„A probléma az volt, hogy énekesünk, Stephen Pearcy és Juan Croucier basszer is akart jogokat a névből, ezen vitatkoztunk folyamatosan, és egyetlen lépést sem tettünk előre az 5 év alatt az 'Infestation' lemez megjelenése óta. Hárman birtokoltuk a névjogokat a hármunk kezdőbetűjéből álló WBS Inc. cég égisze alatt, mióta csak megalapítottuk a zenekart Warrennel és Stephennel. Ez egészen 2000-ig tartott, amikor is Stephen beperelt minket 2000-ben. A turné közepén kilépett és új énekest kellett keresnünk. Akkor vesztette el a jogokat a névhasználat felett, ezt a szövetségi bíróság is kimondta. Elkezdett Ratt featuring Stephen Pearcy, meg Rat Bastards néven koncerteket adni. Hajlandó voltam lemondani a Ratt névjogokról, csak játsszunk végre, nyomjuk a rockot! Dolgozni akartam, játszani akartam. De Warren DeMartini lehetetlenné tette a közös munkát, mert nem akart turnézni egy új énekessel. Mindenáron az eredeti felállással akart újra kilépni, mint Ratt.”

Azzal kapcsolatos döntését, hogy végül kilépett a Ratt Experience-szel a színpadra, így kommentálta: „Sokat gondolkodtam rajta, és végül arra jutottam, hogy az igazság az, hogy én vagyok a Ratt, én vagyok, aki 33 éve folyamatosan a zenekarban vagyok, és az emberek szívesen jönnek engem megnézni, ahogy a Ratt muzsikáját játszom. Én magam is társszerzője voltam a daloknak, együtt írtuk azokat, az alapriffektől felépítve a kész nótákig. Szóval én csak a saját zenémet játszom továbbra is. A Ratt már lecsúszott az első  album, az 'Out Of The Cellar' 30 éves évfordulójáról, úgyhogy a most útnak indított turnénk az 'Invasion Of Your Privacy' albumunk jubileumi turnéja lesz.”

A Ratt alapító gitárosa, Warren DeMartini azt mondja, ő teljesen ellenzi zenésztársa, Bobby Blotzer döntését, hogy használja a Ratt nevét a dobos tribute bandájának fellépéseihez, és lépéseket tesz, hogy megakadályozza a további visszaéléseket a Ratt névvel. Szerinte Blotzer megsértette a bizalmi kötelezettséget, amikor az ő kifejezett kérése ellenére a Ratt nevet használta, mert közösen birtokolják a jogokat a WBS Inc. cég tulajdonosaiként.

„Amikor Bob márciusban felhívott, hogy csinálna egy tribute bandát Bobby Blotzer's Ratt Experience néven, már akkor javasoltam, hogy ne használja a Ratt nevet, legyen inkább Bob's Cellar, utalva a bemutatkozó albumunk ('Out Of The Cellar') címére. Ő azt mondta, ez ugyanolyan utalás lesz, mint a Jason Bonham's Led Zeppelin Experience. Mondtam, hogy nincs kifogásom az ellen, hogy játssza a zenekar számait, csak ne használja a Ratt szót a zenekar nevében. És mégis megtette. Most kérvényezte a tribute zenekarának a Ratt nevet, ami teljesen jogtalan. Én ezt totálisan ellenzem és további lépéseket teszek a jövőbeli visszaélések elkerülése érdekében.”