fbpx

Scorpions - Budapesten is megünneplik a félszázados jubileumot (x)

írta Hard Rock Magazin | 2015.09.01.

A Scorpions a rockzenében eltöltött fél évszázadát 'Return To Forever' című 19. stúdióalbumával és egy világkörüli turnéval ünnepli, amely május elsején indult Kínában és 2016 tavaszán ér majd véget. A jubileumi koncertkörút hazánkat is érinti, a Scorpions február 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában!

Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs Hannover utcáit rótta, amely éppen csak ébredezett a háború utáni bénultságból, és egy taligán cipelték magukkal hangszereiket és erősítőiket. Ezalatt az 50 év alatt Németország és a kontinentális Európa  legsikeresebb rockbandájává váltak, élő bizonyítékként, hogy nem csupán a Volkswagen, a Mercedes vagy a BMW állja a nemzetközi versenyt, hanem a német rockzene is.

A Scorpions karrierjét csupán számokban leírni szinte lehetetlen. De egy adatot mindenképpen ki kell emelni: a több mint 100 millió eladott albumot világszerte - ez tette a zenekart a kontinens legsikeresebb rock bandájává. A számtalan arany és platinalemez a Scorpions történetének csak az egyik oldala. Nincs még egy olyan rockzenekar, amelyik ennyi évvel a háta mögött még mindig annyi fellépést vállalna, mint a hannoveri társaság. Több ezer koncertet játszottak már a világ szinte minden pontjára eljutva: Rio de Janeiro, Tokió, Moszkva, Washington, Dubai, Párizs és Berlin egyformában szerepel a koncertnaptárukban. 1988-ban ők voltak az első nyugati rockbanda, akik 5 teltházas koncertet adtak zsinórban az akkor még szovjet Leningrádban. De úttőrők voltak Kínában és Délkelet-Ázsiában is, rengeteg helyen léptek fel elsőként a nyugati zenekar közül.

Rudolf Schenker az évforduló kapcsán megjegyezte: “50 év hosszú idő. Bennünket leszámítva csak a Rolling Stones, a Beach Boys és a Who játszott ennyi időt együtt. Mi a fél évszázados Scorpionst az új turnéval ünnepeljük.” A budapesti koncertre jegyek szeptember 4-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Limitált számban kiemelt állójegyek is elérhetők a 3 különböző árú ülőjegy és a normál állójegyek mellett.

Legutóbbi hozzászólások