Glenn Hughes - Doug Aldrich penget a turnén

írta TAZ | 2015.06.03.

Glenn Hughes az ex-Whitesnake gitárossal indul Európa-turnéra, mellyel Bécsbe is eljutnak a kiváló muzsikusok.

 

 

Néhány hete írtunk arról, hogy Glenn Hughes szeptembertől önálló turnéra indul, a koncertkörúton többek között a Trapeze-től, a Deep Purple-től, a Black Country Communiontól és a California Breedtől is játszani fog számokat. Most pedig az is napvilágot látott, hogy Pontus Egborg dobossal és Doug Aldrich gitárossal fogja bejárni Európát.

„Akkor kezdődött a barátságom Douggal, amikor még a kedves barátommal, Ronnie Dio-val játszott. Ronnie mindig bemutatta nekem a zenésztársait, olyanok voltak, mint egy nagy család. Szóval, a végzetes éjszakán 2010 májusában egy fesztiválon játszottam Bolognában és megkérdeztem Dougot, hogy volna-e kedve csatlakozni hozzám, hogy eljátsszunk pár Deep Purple nótát. Bementünk az öltözőmbe és végigmentünk a dalok szerkezetén és már készen is álltunk. Felkonferáltam a színpadra és már játszottunk is a közönségnek, nagyon természetes és energikus volt az egész.” – mesélt Hughes arról, hogyan ismerkedett meg a Douggal. Persze azt is elmondta, hogy a friss kooperáció hogyan jött össze:

„Ronnie halálának ötödik évfordulóján újból felvettem a kontaktot Douggal és arról beszéltünk, hogy mennyire szerettük, és hogy mennyire hiányzik nekünk. Mindketten elmondtuk, hogy mit csinálunk zeneileg, majd váratlanul megkérdeztem tőle, hogy volna-e kedve játszani velem pár koncerten. A válasz pedig az volt, hogy: ’Benne vagyok!’. Izgatottan várjuk, hogy elvihessük a szeretet a rock rajongóknak és hordozzuk az üzenetet, hogy a rock életben van! Számomra itt az ideje, hogy visszatérjek a színpadra, ahova igazából tartozom. Hamarosan találkozunk!”

Glenn Hughes és csapata szeptember 19-én a bécsi Szenében játszik.

Legutóbbi hozzászólások