Battle Beast - Egy gitárossal és dalszerző nélkül mennek tovább

írta TAZ | 2015.02.26.

A finn Battle Beast kreatív motorját leszavazták társai, úgyhogy Anton Kabanen kilépett a bandából.

Érdekes és váratlan döntés született a finn csapat háza táján, ugyanis a zenekar legfőbb dalszerzője, Anton Kabanen „áthidalhatatlan ellentétek” miatt elhagyta a zenekart.

„Ez már egy ideje ott volt a levegőben, azonban nem akartam kilépni. Az elképzelés a többiektől származik, így arra kényszerültem, hogy elhagyjam a zenekart. A Battle Beast cég birtokolja a nevet, nem pedig én, ebben a cégben pedig öten vannak ellenem, úgyhogy nem tudtam mit csinálni.”

Kabanen szerint a válás oka elsősorban az volt, hogy kompromisszumok nélkül akart zenélni, azonban a többieknek nem volt „elegendő zenei tudása” ahhoz, hogy felfogják, mit szeretne csinálni. Ő mindent a legapróbb részletekig szeretett volna kidolgozni, a többiek viszont nagyobb beleszólást akartak a kreatív folyamatokba.

„Természetesen van más is, amiről viszont már nem akarok beszélni. A zene a legfontosabb dolog az életemben, és ha ezt nem tudom szabadon csinálni, mert minden döntésemért harcolnom kell, az elszívja az energiámat. Tudom, hogy a banda lehetett volna összetartóbb és máshogy is megoldhattuk volna a dolgokat.”

Anton a jövőben természetesen nem hagy fel a muzsikálással, egyelőre azonban csak annyit osztott meg, hogy a Battle Beast zenei vonalához hasonló anyaggal jelentkezik rövidesen. Mindeközben a finn banda turnéjának nagy része még csak most következik, melyen beugró gitárossal fognak játszani Nooráék, sőt már azt is elárulták, hogy dolgoznak a negyedik lemez dalain is.

A csapat ’Unholy Savior’ lemezéről ITT, budapesti koncertjükről pedig ITT írtunk.

Legutóbbi hozzászólások