Red Hot Chili Peppers - Új lemezen dolgoznak (x)

írta Hard Rock Magazin | 2015.02.07.

Nemrég felröppent a hír, hogy új RHCP lemez készül, sőt az is rögtön kiderült, hogy a fantasztikus producer, Danger Mouse is betársul a projektbe.

Nézzük, mi mindent lehet már tudni a tizenegyedikként érkező stúdióalbumról:

- Flea, a basszusgitáros a Super Bowl hétvégéjén egy rövid - azóta törölt - Twitter üzenetben szólta el magát: "A Gnarls Barkley korábbi alapítója, (az egyébként szintén kiadónkhoz tartozó) Danger Mouse lesz az anyag producere."

- Chad Smith és Flea több interjúban is mesélt az érkező zenéről, ami „szuper táncos”, valamint „teljesen más és egyedülálló” lesz. Értsd: egy újfajta módszerrel veszik fel a dalokat és letérnek a korábban Rick Rubinnal közösen kitaposott ösvényről. (Az elmúlt 7 lemez producere ugyanis ő volt.)

- Októberben Flea a Rolling Stone-nak az idei terveikről mesélt, elmondása szerint közel 30 dalt írt eddig a banda, és turnézni is szeretnének 2015-ben: „Már majdnem befejeztük az írást. A következő hónapokban majd be is nézünk a stúdióba.”

- Szintén a Rolling Stone-nak számolt be nemrég a dobos, Chad Smith az új albumról, amely (akkor még) „meg nem nevezett producerrel” készült, illetve kezdett szépen formát ölteni.

Egyébként valószínűleg nem kell bemutatni, de néhány sort megér Danger Mouse korábbi produceri munkáinak egy vázlatos összefoglalója: Gorillaz – 'Demon Days' (2005), Gnarls Barkley összes, a The Black Keys összes albuma 2008-tól, Norah Jones – 'Little Broken Hearts' (2012), U2 – 'Songs of Innocence' (2014) [még több ITT]

Egyelőre ez minden, amit az együttműködésről tudni lehet, igaz nem sok, de annál izgalmasabb és remek hír! Mindenféleképpen nagypályás anyag lesz.