TAZ

írta Hard Rock Magazin | 2014.08.06.

Kiss László vagyok, ’88 augusztusában születtem, néhány nappal megelőzve a Metallica ’…And Justice for All’ című lemezét. Természetesen erről még mit sem tudtam kiskoromban, amikor elkezdtem szimpatizálni a zene világával. Már óvodásként sokat énekelgettem a TV, illetve rádióban hallott zenéket - legyen az reklám vagy bármilyen dal -, úgyhogy ennek köszönhetően szüleim zene tagozatos osztályba írattak be, kicsit később pedig elkezdődtek zeneiskolás tanulmányaim is, ahol a klasszikus gitárral ismerkedtem meg. A hangszer végigkísérte egész eddigi életemet, zeneiskola után elvégeztem a zeneművészeti szakközépiskolát, majd a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára kerültem, ahol 2012-ben klasszikus gitárművész, majd 2013-ban művésztanár diplomát szereztem. Jelenleg Debrecenben élek, mindennapjaim átjárja a zene, legyen az tanítás, koncertezés vagy éppen a metal. És ha már itt tartunk:

A „keményebb” műfaj valahol mindig ott sertepertélt körülöttem, hiszen együtt nőttem fel Queen, Genesis kazettákkal, illetve néhány Beatles és Rolling Stones bakelittel is, melyek tartalmára így az idők távlatából csak halványan emlékszem. Önszántamból valamikor 11 éves koromtól kezdtem el kutatni az ilyen zenék után. Először a német zenecsatornák rock, metal műsora nevelt, majd amikor bekerültem zenész körökbe ott is megkaptam az útravalót, ekkor kezdett kikristályosodni milyen muzsika is passzol az ízlésemhez.

Az újságírás sem áll távol tőlem, néhány éve a Kamelot magyar rajongói oldalának szerkesztésében vettem részt. Legnagyobb élményem ebből az időszakból, hogy lehetőségünk nyílt Oliver Palotaival készíteni egy interjú a csapat turnébuszán, mely beszélgetés a Hard Rock Magazin hasábjain is megjelent annak idején.

Kedvenc zenekar: Túl sok van ahhoz, hogy ideférjen 🙂

Kedvenc gitáros: Victor Smolski, Michael Romeo, Alapi István