fbpx

Tankcsapda - Köpni kell

írta Tomka | 2014.05.13.

Ma reggel a Petőfi Rádióban debütált a Tankcsapda ősszel megjelenő új lemezének első kislemezdala, a Köpök rátok, most viszont már a friss szám klipjét is megnézhetitek.

A Tankcsapda metalos oldalát megvillantó dal szövegét a zenekart ért beszólások ihlették. Íme Lukács Laciék válasza:

Ez pedig a werkfilm a MOL Dunai Finomítójában és a FER Tűzoltóság gyakorlópályáján zajlott forgatásról:

A Tankcsapda szombaton ingyenes koncertet ad a Hungaroringen, a részvételhez mindössze a www.legendak.com oldalon kell regisztrálni.

A zenekar ma délelőtt a Magyar Állami Operaházban tartotta sajtótájékoztatóját, amelyen az alábbi információkat osztották meg jubileumról, a Tankcsapda-sörről és a készülő új lemezről.

Május 13-án vadonatúj dallal és a hozzá tartozó videoklippel, koncert bejelentésekkel, és saját sörrel jelentkezett az idén 25 éves Tankcsapda. Az év rendhagyó módon indult, hazai koncertek nélkül, márciustól májusig 11 ország 19 városát érintő Európa turnén vett részt a zenekar. A különleges turné egyedülálló a Tankcsapda pályafutásában, ilyen formában először járták be Európa számos nagyvárosát, és először fordult elő az is, hogy Tankcsapda turné hazai koncert nélkül szerveződött.

A Tank’s Not Dead turné alatt összesen 22485 km-t utaztak Lukács Laciék, turnébuszban, hajón, és repülőn egyaránt. A koncertek és a helyszínek egytől-egyig különlegesek voltak, számos élmény és kaland színesítette az elmúlt két hónapot. Zürichben Fejes Tamás dobos születésnapját ünnepelték, Berlinben 20 éve nem játszott a zenekar, Koppenhágában egyáltalán nem is jártak még a Tankok, Luxembourgban pedig még egy váratlan gyomorrontás miatt a zenekar alkalmi tagcserére is kényszerült. Teltház Kassán, Bécsben, Szabadkán, Münchenben, Bristolban, Manchesterben, Zentán. Székelyudvarhelyen 8 ezren, Sepsiszentgyörgyön 30 ezren várták a Tankcsapdát.

Magyarországon először május 17-én a Hungaroringen, az Opel Legendák Találkozásán látható a rock trió. „Három alkalommal volt már hozzá szerencsénk, hogy az Opel Magyarország jóvoltából az egyik legkülönlegesebb koncerthelyszínen, a mogyoródi Forma-1-es pálya 13-as kanyarjában játszhatunk – nyilatkozta Lukács Laci. – Az idei azonban egy fokkal még izgalmasabb lesz: a tavaszi Európa-turnét követően a 25. jubileumi évünk első hazai koncertjére készülünk. És valóban, nagyon készülünk!”

Az öt hónapos itthoni „csendet” nagyszínpados koncertekkel törik meg, a jubileumi évhez méltó, nagyszabású fesztivál fellépések várhatóak. Ezek a koncertek eltérnek az eddig ismert Tankcsapda fesztiválos programoktól, egyedülálló látvány és program készül a nyári rendezvényekre. A jubileumi koncertek különlegességét tovább erősíti, hogy minden alkalomra egyedi műsorral készül a zenekar.

A MOL bemutatja: 25 éves jubileumi turné
2014.05.17. Mogyoród, Opel Legendák Találkozása
2014.06.28. Agárd, Pop Strand
2014.07.04. Sopron, VOLT Fesztivál
2014.07.15. Miskolctapolca, EFOTT Fesztivál
2014.07.26. Debrecen, Campus Fesztivál
2014.08.16. Esztergom, Fesztiválsziget
2014.08.20. Zamárdi, Strand Fesztivál
2014.09.13. Budapest, Budapest Park

Az év második felében új album és országos jubileumi turné várható. Október 14-én a Tankcsapda hivatalos születésnapjára készül el az új lemez, ami – ahogy a legutóbbi CD-k – csak a MOL-kutakon kapható majd. Az első kislemezdalt, a Köpök rátok-at februárban rögzítették, klipjét pedig rendhagyó helyen, a MOL Dunai Finomítójának különleges és futurisztikus ipari építményei között forgatta le a Pixel Film stábja.

Legutóbbi hozzászólások