Folyt az ördög leve mindenhonnan: Apey & The Pea - Showbarlang, 2013.07.19.

írta StonerCsab | 2013.08.03.

Június 13-án jelent meg az Apey & The Pea új nagylemeze, a ’Devil’s Nectar’, így július 19-én lemezbemutató koncertet adtak nekünk a Showbarlangban, ahol rajtuk kívül fellépett még a Caught The Flow, a Planet Void, a Plastic Bitch és a Jack Western is.

Mint ahogy a mondás tartja, nem gond, ha a pokolra jutunk, úgy is ott várnak majd a haverok. Na, ez teljesen igaz volt Apeyék lemezbemutatójára, mert a showbarlangos belső díszlettel mintha a pokol egyik bugyrába csöppentünk volna péntek este.

Olyan ördögi mázlista voltam, hogy a facebookos megosztó játékkal még nyertem is egy dedikált példányt az új anyagból, amit egy “Good Lucky” jelző kíséretében meg is kaptam a bejáratnál. Akkor érkeztünk meg a terembe, amikor a Plastic Bitch pakolta fel magának a színpadot. Így csak futólag tudtam a koncertjükbe belehallgatni, ami egy kicsit incubusos jellegű volt számomra az ének miatt, de rossznak egyáltalán nem mondanám.

Átszerelés és egy sör után belekezdett az Apey & The Pea, és felhangzott a lemeznyitó Nazareth, amire minden zugból kezdtek előjönni az emberek. Belzebub  is érezte a helyzet komikumát, mert úgy alánk fűtött a terembe, hogy a nyálka mindenhonnan folyt rólunk és a falakról. De ez senkit nem gátolt meg abban, hogy az ujjatlan, Jack Daniel’s pólós frontember ösztönzésére kiugrálja magából a maradék testnedvet. Szerencse a jól felépített marketingnek köszönhetően igen sokan voltak kíváncsiak erre az eseményre és Apeyék minden rezdülését jól vette a közönség. Az első sorokból csak a folyamatos hajreptetést láttam, a színpadról való óvatos szörfözés is megvolt, meg minden, ami egy tökéletes trocskos buli hangulatához kell. És ezek az interakciók szemmel láthatóan jól estek a színpadon lévőknek is, amiket a sűrű, elégedett összenézésekből is leszűrhettünk.

Az album szinte egész tartalmát ránk engedték, ami így élőben még reszelősebb is volt, mint a hanghordozón. Apey hangján minden alkalommal elhalok, hogy abba a cingár gyerekbe hogyan tömködtek egy ilyen torkot? A Gibson-SG és a Tiny-Terror kombó ma este is nagyot ütött, ráadásul a Bullet The Red Piker-ben lévő közös lábgép-gitár futammunka is iszonyat hatásos. Persze pár számba előkerült a jó öreg fehér LTD is, aminek a hangját talán még jobbnak és súlyosabbnak is tartom. Olyan jól szólaltak meg, hogy már azt kell mondjam, nem is Magyarországra valók. De maradjanak csak, amíg érdemes, főleg ha ilyen jó bulikat csinálnak. A végére jött a jól megszokott darázs-darálás a ‘The Day Ends’ EP-ről a Stone Cold True-val és Black Lambbel. Kölcsönösen hiányzott mindenkinek már ez a koncert és sejthető, hogy ezzel még nincs vége. Mert tudjuk a sablondumát, azért karikás az ördög szeme, mert sohasem alszik.

Pár szóban sikerült megkérdeznem a zenekartagoktól is, ők hogyan érezték magukat a koncerten, és mik a további tervek.

Maki: „Jól éreztem magam. Erre a bulira viszonylag jobban felkészültünk, és az én érzésem szerint k…a jól toltuk. Masszív volt, feszes és intenzív. Sokan voltak nagyon, aminek örültünk.”

Zolika: „Odapirítottunk, jól is szóltunk! Következő persze a klip, aztán ősszel pedig megyünk külföldre játszani.”

Apey: „Következő hónapra tervezünk a Nazareth lemeznyitó számra egy izmos videoklipet, ezen kívül tervezzük a nyár utáni belföldi, külföldi klubturnékat. Jelenleg több külföldi kiadóval tárgyalunk, remélhetőleg minél előbb megtaláljuk ennek a lemeznek a méltó kiadóját.”

Hajrá!

Szerző: Stonercsab

Legutóbbi hozzászólások