Megkérdeztük...Judas Best - Tüdő

írta admin | 2005.10.29.

HRM: Szia Tüdő! Vágjunk rögtön a közepébe, mióta létezik a zenekar?

TÜDŐ: 2003 óta létezünk és romboljuk a hallójáratokat a JUDAS PRIEST zenéjével.

HRM: Ki volt a szellemi atyja és kik voltak az alapí­tó tagok?

TÜDŐ: A szellemi atyja őszintén szólva a Molics Zsolti volt, mert ő kezdett el zaklatni egy PeCSa béli ALISON HELL buli után, hogy nekem azonnal egy ilyen bandát kell összehoznom, és végig kell söpörnöm vele a rockszinpadokon! Az első felállás: jómagam, Jung Norbert-gitár, Friedl Attila-gitár, Mezőfi József-basszusgitár, Siska Ferenc-dob. Ez a formáció készí­tette el az első demót és az első un. bemutatkozó bulikat is í­gy játszottuk le. Azóta Jung úr átevezett a Dirty Dance-be, a Friedl Attiláról sajnos nincs infóm, de természetesen a legjobbakat kí­vánjuk neki az életben! Időközben a Buday Tamás, ki a Friedl helyett jött is más zenei megoldást talált magának, í­gy már ő sincs velünk!

HRM: Mit kell tudnunk a jelenlegi tagokról?

TÜDŐ: Az új és remélhetőleg stabil tagok: Kun László/ Harlot / és Kemencei Balázs/ Ruiros/

HRM: Egyre több koncertetek van. Turnézó vagy inkább fesztiválozó zenekarnak tartod a Judas Best-et?

TÜDŐ: A műfaj és az eredeti banda stí­lusa és megí­télése miatt inkább fesztivál zenekarként kellene definiálni magunkat, de mi bárhova elmegyünk szí­vesen egy kis Heavy Metalt nyomni.

HRM: Mesélj légyszi valami jó turné sztorit!

TÜDŐ: Talán amikor egy szomszédos országban a plakátokra tévedésből az eredeti banda neve került fel és az első kölcsönös megdöbbenés után ( már az öltözőben hallottuk a Priest-Priest-Priest-Priest kórust) egy igencsak felejthetetlen és nagyon súlyos bulit zúztunk le!

HRM: Ismertek-e külföldi Judas cover bandákat, esetleg tartjátok-e kapcsolatot hasonló zenekarokkal?

TÜDŐ : Én személy szerint csak egy hazai bandát ismerek kik szintén JUDAS PRIEST nótákat játszanak, a külföldiekről nem sokat tudok. Bár az egyik un. rajongónk a neten utánanézett és ő talált öt ilyen bandát, szerinte négynél jobbak vagyunk az ötödik meg egy Svéd banda kit egy évben jó, ha két bulit nyomnak! Ezek szerint nem is olyan rossz a helyzetünk! A többi más itthoni cover bandával egészséges a viszonyunk.

HRM: Idén úgy néz, ki elkerüli a Judas Priest turné hazánkat, mit szólsz ehhez?

TÜDŐ: Erre nem tudok mit mondani!

HRM: Kétszer is láthattuk a Wigwamban, Molics Zsolttal előadott duettet. Lehet ennek valami kézzel fogható folytatása?

TÜDŐ: Mivel az egész a spontenitásról és az egymás iránt érzett tiszteletről szólt és szerintem ezért is sikerültek ilyen jól, úgy azt kell mondanom, hogy nem lesz folytatása a duettnek! Ám ha belegondolsz, a Molics Zsolt egy kiemelkedő tudású torok és ha csinálnánk valamilyen közös zenei produkciót az biztosan nagyon hatásos lenne.

HRM: Mit szólsz az új Priest albumhoz?

TÜDŐ: Szokni kell, mert elsőre nem hat úgy, mint ahogy azt elvárná az ember egy JUDAS PRIEST albumtól!

HRM: Szerinted őszinte ez a nagy összeborulás, Halford és a Priest között vagy nagy üzlet az egész?

TÜDŐ: Ha azt veszem figyelembe, hogy a Ripper Owens-el milyen felszabadultak voltak a szí­npadon, akkor szerintem ezt csak üzlet.

HRM: A honlapotokon már letölthető demóknak lesz folytatása, vagy esetleg készültök egy Judas Best albumra?

TÜDŐ: Nem csinálunk JUDAS BEST albumot, mert semmi értelme viszont a közeljövőben igazi meglepetés nótákat veszünk fel a demók közé. A nóták cí­meit most nem árulom el, de hidd el, hogy nagyot fognak ütni!

HRM: Nem tervezitek egy Judas Priest dal Judas Best-esí­tését, vagyis saját stí­lusban való eljátszását?

TÜDŐ: Nem, mert azért í­gy is eltér az eredetitől, például az ének miatt!

HRM: Tényleg egy cover band dolgozhat fel szerinted számot, vagy csak eljátszhatja az eredetit?

TÜDŐ: Ez szerintem, rá van bí­zva a bandákra!

HRM: Mi a véleményed a jelenlegi magyar metál életről?

TÜDŐ: Ha van is ilyen az eléggé felszí­nes.

HRM: Kedvenc Judas Priest albumod?

TÜDŐ: Az összes.

HRM: Kedvenc Judas Priest dalod?

TÜDŐ: Nem tudnék egy dalt sem kiemelni, mivel ugyanaz a helyzet, mint az albumokkal!

HRM: Szereted a Rockstar cí­mű filmet?

TÜDŐ: Nem láttam.

HRM: Szereted az Internetet?

TÜDŐ: Személy szerint ki nem állhatom, ellenben a munkámhoz elengedhetetlenül fontos és szükségem van rá, í­gy elviselem.

HRM: Tudjuk, hogy négy gyönyörű gyermek boldog atyja vagy. Hogy bí­rod munka és család mellett a rock n’ roll-t is művelni?

TÜDŐ: Ehhez szükségeltetik egy olyan csodálatos társ, mint az én kedvesem aki látja hogy nagyon szeretem ezt csinálni, í­gy minden segí­tséget megad hogy ne kelljen a zenélésről lemondanom!

HRM: Milyen zenéket hallgatsz mostanában?

TÜDŐ: Lehet, hogy csalódást okozom de, nem nagyon hallgatok Heavy Metalt, inkább a kedvenc énekeseim ( Tony Bennett-Oletta Adams- Natalie Cole-Steve Tyrell-stb.) albumait fogyasztom, ám egy zenei mindenevő vagyok! Lehet, hogy meglepődnél hogy milyen lemezek vannak az autómban és az otthonomban!

HRM: Mit szólsz ehhez a koncertdömpinghez, ami elérte kis hazánkat?

TÜDŐ: Ennek csak örülni lehet, bár azért van ránk nézve hátulütője is a dolognak! Az emberek nagy része sajnos nem él olyan anyagi helyzetben hogy megengedheti magának a folyamatos koncertlátogatást, í­gy kétszer is meggondolja, hogy elmenjen egy JUDAS BEST bulira, még ha nagyon érdekli is, ha egy nemzetközileg is ismert banda látogat el mondjuk két hét múlva kis hazánkba.

HRM: Voltál valamelyiken mostanában vagy készülsz elmenni a következőkre?

TÜDŐ: Legutóbb a FATES WARNING-on voltam és kib. Jó volt! Általában nem szoktam előre tervezni koncertlátogatás ügyben, ha elkap a feeling és ráérek, akkor hajrá!

HRM: Legközelebbi és konkrét terveitek a zenekarral?

TÜDŐ: Nincs semmilyen világmegváltó tervünk, csak annyi hogy a lehető legtöbb helyen bemutatni a JUDAS PRIEST munkásságát és ezzel remélhetőleg örömet szerezni a műfaj szerelmeseinek!

HRM: Köszönöm a beszélgetést és sok sikert kí­vánunk!

TÜDŐ: Én köszönöm hogy gondoltatok ránk!

/Szakáts/

Legutóbbi hozzászólások