"Mi vagyunk a...": Leaner

írta Hard Rock Magazin | 2012.11.22.

Leaner

’Mi vagyunk a…’ rovatunk vendége ezúttal a Leaner, amely egyfelől Nirvana Tribute zenekarnak mondhatja magát, másfelől nemrég jelentették meg ’Nesze!’ című debütáló albumukat…

A Leaner együttes 2009-ben állt össze egy erdélyi tribute bandától kapott felkérés során, melynek tárgya egy miniturné volt, magyarországi és erdélyi állomásokkal. Már akkor is a közönség nagy megelégedésére szolgáltak. A sikeres turné, pozitív visszajelzések után az együttes tagjai a folytatás mellett döntöttek, így alakult a Leaner, mint állandó Nirvana Tribute banda. Létrejöttük óta elsősorban klubkoncerteken bizonyították rátermettségüket országszerte, valamint 2010-ben a kamocsai (SK) Staropramen Motofest-en, Szatmárnémetiben (RO) a Christmas Rock-n, a 2011-es várpalotai Pannónia Fesztiválon. 2011 nyarán pedig a legnagyobb európai tribute-fesztiválként ismert, a korábbi években csak angol zenekarokat felvonultató Tribfest három külföldi fellépői közt tudhatta magát a csapat, ahol határozottan sikeresnek nevezhető produkciót nyújtott a fesztivál közönségének. A banda számára fontos a hiteles műsor, mely nem csak a zenében, hanem a külsőségeken túllépő színpadi megjelenésben is észlelhető. A jelenlegi felállásban az ének/gitár felelőse Debreczy Zoltán (Zozó), a másik gitárt Debreczy Csongor kezeli, vokálozik és a bőröket üti Debreczy István, a basszgitáros poszt birtokosa pedig Csák Zsolt.

Leaner

A ’Nesze!’ c. lemezen 17 szerzemény kapott helyet (10 angol és 7 magyar nyelvű dallal), melyen a grunge mellett dallamos rock és punkos elemek is dominálnak. A Leaner egy turné keretében mutatja be az új albumot, egészen december 30-ig minden hétvégén fellépnek valamelyik nagyvárosban. A lemez letölthető a zenekar honlapjáról.

 

Leaner: Nesze!

 

Come as you are (saját kép- és hangfelvétel):

 

Tribfest UK 2011 (3dal, koncertfelvétel):

 

Smells like teen spirit (saját képanyag, eredeti hanggal):

 

Koncertszervezés: Debreczy István

(tel.) 00(36)30-996-5953

(email) [email protected]

http://www.leaner.hu

 

Leaner

Legutóbbi hozzászólások