At Night I Fly - Új hazai prog. metal formáció

írta pearl69 | 2012.10.29.

Az At Night I Fly zenekart a magyar progresszív zenei színtér elismert szereplői…

 

 

…alapították. Bátky ‘BZ’ Zoltán énekes neve a nemzetközi fronton is nevet szerzett Stonehenge, valamint a világszerte elismert After Crying révén ismert, de alapító tagja volt a Fonogram díjas Wendigo zenekarnak, dolgozott a legendás Beau Hill producerrel a H.A.R.D. ’Traveler’ című lemezének dalain, valamint a Queen Emlékzenekar frontembere.

Horváth András Ádám gitáros a Dreyelands gitárosa, dalszerzője és vezetője: a zenekar debütáló albumát a finn Lion Music adta ki. A nemzetközi szinten elismert After Crying gitárosa, emellett produceri, dalszerzői feladatokkal foglalkozik más zenekarok lemezein.

Nagygyörgy Gábor dobos neve az igényes, instrumentális zenét játszó K3 soraiból lehet ismerős: a kritikusok által is nagyra értékelt lemezeiken többek között a Dream Theater billentyűse, Jordan Rudess is vendégszerepelt (a csapat ’Under A Spell’ albumát mi is meghallgattuk).

Hegyaljai-Boros Zoltán basszusgitáros zenei élete igen sokrétű, hiszen komolyzenészként brácsán játszik sokféle produkcióban, emellett basszusgitározik a Reason nevű formációban, de gitárosként és dobosként is több projektben érdekelt.

Hivatalosan november 5-én jelenik meg a zenekar első EP-je, a négy számot tartalmazó ’September Kills’. A Horváth András Ádám és Hidasi Barnabás producer-páros által felügyelt felvételeket és az utómunkákat követően az anyag ingyenesen válik elérhetővé a zenekar weboldalán valamint egyéb közösségi oldalain, megvásárolni pedig a magyar és nemzetközi digitális terjesztői hálózatokban lehet.

A zenekar honlapján a mai naptól megtekinthető egy videós beharangozó, amelyben már egy kis részlet is hallható az egyik friss szerzeményből. Emellett a weboldalon a stúdiózás folyamatát is vissza lehet követni blog bejegyzések formájában. Az At Night I Fly Facebook oldala szintén ma indult, és a címen található.

Web: http://atnightifly.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/atnightiflyband

Legutóbbi hozzászólások