fbpx

Mi vagyunk a...: Kilian

írta Hard Rock Magazin | 2012.03.01.

A Kilián kelta eredetű férfinév, ami a magyar nyelvbe latin közvetítéssel került. A jelentése tisztázatlan, talán: szerzetes, remete, cellában lakó.

A KILIAN zenekar egy négytagú, friss budapesti formáció, melynek zenéjére leginkább a stoner rock, grunge, pszichedelikus rock jelzők aggathatók. Főként saját, magyar nyelvű dalokat játszanak, néha Pearl Jam-, Godsmack- vagy éppen Down-nótákkal kiegészítve. A csapatot az ex-Nils gitáros Jacsó Miklós hozta össze. Hosszas keresgélés, próbálkozás után a dobos posztra ajánlott Gál Dániellel, és egy régi baráttal/zenésztárssal, Bálint Áron basszusgitárossal sikerült megalapítani a KILIAN-t. A banda egy darabig trió felállásban próbált, és így is adta első koncertjeit. Részt vettek egy remekül sikerült Queens Of The Stone Age tribute-esten, majd úgy döntöttek, inkább külön énekessel, négyen szeretnék tovább folytatni a zenélést. Ez a kérdés szerencsére alig egy pár óra le is zárult, amikor egy próba utáni mulatás alatt felmerült György Imre neve. Ő a gitáros középiskolai osztálytársa és legjobb barátja volt, a többiek is ismerték, így egyetlen próba után már közösen léptek színpadra.

Ezután egy nagyon jó koncert következett: a csapat meghívást kapott a Dürer kertbe, ahol a nagyteremben tartott „Back To ’91” elnevezésű mini-fesztiválon léptek fel. Erre az estére minden zenekar 1991-ben megjelent lemezekről játszott, a KILIAN saját dalai mellé a Metallica fekete albumáról és az első Pearl Jam anyagról válogatott össze dalokat. A koncert remekül sikerült, nagyon pozitív visszhangokkal. Néhány hét után stúdióba vonultak, hogy rögzítsék az első kislemezüket. A 4 dalt tartalmazó, ’Bohém erdő’ címmel ellátott EP Philipp László kezei alatt formálódott az Abnormal stúdióban, és a Concertphotos.hu-n jelent meg 2011 novemberében. Az anyagról több kritika is napvilágot látott az elmúlt hónapokban.

Azóta több sikeres koncerten van túl a banda, köztük egy újabb, a ’90-es évek zenéire épülő feldolgozás-bulin. A srácok már dolgoznak az új dalokon, amelyek a tervek szerint tavasszal jelennek meg egy új EP formájában. Nemrég részt vettek az R33 által szervezett tehetségkutatón, ahol az elődöntőn a zsűri őket juttatta tovább a tavasszal megrendezésre kerülő középdöntőbe. Az elkövetkező hónapokban több budapesti koncerten is utol lehet majd érni a KILIAN-t, ezekről a dátumokról a zenekar Facebook-oldalán lehet mindig naprakész információkhoz jutni. Az anyag meghallgatható a zenekar Soundcloud oldalán, vagy a Youtube-on, illetve letölthető egyben a Concertphotos.hu-ról.

Az első kislemez pedig innen tölthető le!

További hírek, infók a zenekar Facebook oldalán olvashatók.

Felállás:

Bálint Áron – basszusgitár
Gál Dániel – dob
György Imre – ének
Jacsó Miklós – gitár

Legutóbbi hozzászólások