"Mi vagyunk a...": EMPTY DREAMS

írta Hard Rock Magazin | 2012.01.26.

Az Empty Dreams zenekart 1998-ban alapította Türke Tibor (dobok) és Kellner Csaba (gitár). Az első felállás elég rövid életű volt, s lévén, hogy már a kezdeti időktől a dallamos/gótikus metal ösvényein kezdtek el járni, egy kis szünet után 2000-ben a következő felállásban kelt igazából életre a zenekar: Suciu Daniela (ének), Kellner Csaba (gitár), Kovács Levente (basszusgitár),  Géczi János (billentyűk), Netea Anamaria (hegedű) és Türke Tibor (dobok). 2000 októberében, számos romániai fellépés után (Constelatii Rock – Ramnicu Valcea – a zsűri külön díja, Samus Rock Alive – Szatmár, Rock/Jazz/Folk – Craiova) sor került az első demo, az ’I Dream…’ felvételére. Ezzel már a bukaresti Nemzeti Rádió rock adásaiban is szerepelhettek.

A bukaresti Le Noir klubban tartott koncert után 2001. február 28-án Kellner Csaba gitáros helyét Trebor vette át. 2001. július 28-29-én újból részt vettek a Ramnicu Valcea-i Constelatii Rock fesztiválon, és ezúttal már a Metal-kategória első helyezettjeiként tértek haza! Szeptember 24. és október 1. között rögzítésre került a második demo ’After The Rain’ címmel. 2002-ben még felléptek a neves Top T (Buzau) fesztiválon, majd zenei nézeteltérések miatt az év végén feloszlott a csapat.

Négy év szünet után, 2006 augusztusában Kiss Emese (billentyűk/ének), Trebor (gitár), Türke Tibor (dobok) felállásban újraalakult a zenekar, 2007 tavaszán pedig egy új kislemezzel jelentkeztek (’Solar Waltz’), amiről a címadó dal meg is jelent a Heavy Metal Magazine, majd később a Maximum Rock Magazin CD-mellékletein. A banda első fellépésére a setétpataki Dark River Rock Festen került sor, majd meghívást nyertek a pécsi Rockmaraton fesztivál „Local Heroes” színpadára, illetve mágocsi Beat fesztiválra. Ezt követően első ízben léphettek fel a Székelyföldi Rockmaratonon a Pokolgép társaságában.

2008-ban egy kísérletezősebb hangvételű kislemezzel jelentkeztek, a ’Winterfall’s Symphony’-vel, majd újból Magyarországon léphettek fel, a nagykanizsai Csóstock fesztiválon, amit aztán ismét a Székelyföldi Rockmaraton követett, ezúttal a Kalapács és a Nevergreen társaságában. 2009 elején a www.metalhead.ro portál jelölte a zenekart a „Best Romanian New Commer” kategóriában, majd újfent a Székelyföldi Rockmaraton vendégei lehettek, ahol az Ossian és a Sabaton előtt léptek színpadra. Ugyancsak 2009-ben egy új demóval jelentkeztek, amelynek egyszerűen a ’Promo 2009’ címet adták.

2010-ben ismételten Magyarországra látogatott az Empty Dreams, ezúttal azonban már egy rangos nemzetközi rendezvény meghívottai voltak, jelesül a budapesti Metalfesten láthatta őket a nagyérdemű. Ezután megjelentették az első koncert DVD-jüket, a ’Live At Rockmaraton’-t, amely anyaga a 2010-es Székelyföldi Rockmaraton-on került rögzítésre. 2011 decemberében ’Lost Souls’ címmel egy újabb kislemezzel állt elő a zenekar.

Jelenlegi felállás:
– Kiss Emese – billentyűk/ének
– Cseh Attila – gitár
– Dénes Lóránd – basszusgitár
– Türke Tibor – dobok

Stílus: dallamos metal gótikus ízekkel

Diszkográfia:
– I Dream… (2000 – demo)
– After The Rain (2001 – demo)
– Solar Waltz (2007 - EP)
– Compilatia Maximum Rock Vol. IV., Suport pt. Underground (2007 – az End Of My Dreams c. dallal)
– Compilatia HMM, Vol. 19. (2007 – a Solar Waltz c. dallal)
– Suport pt. Underground Vol. 5. (Maximum Rock #34/2008 – a Solar Waltz c. dallal)
– Winterfall’s Symphony (2008 – EP); Winterfall’s Symphony (2008 – digipack EP)
– Promo 2009 (promo CD – 2009)
– Live At Rockmaraton (DVD – 2010)
– Lost Souls (EP – 2011)

Elérhetőségek:

EMPTY DREAMS hivatalos oldal:
www.emptydreams.net

EMPTY DREAMS hivatalos SoundCloud channel:
www.soundcloud.com/emptydreams

EMPTY DREAMS hivatalos YouTube channel:
www.youtube.com/user/wwwEMPTYDREAMSnet

EMPTY DREAMS hivatalos Facebook page:
www.facebook.com/emptydreams

EMPTY DREAMS hivatalos MySpace page:
www.myspace.com/emptydreamsmusic

Kontakt: [email protected]
Schervenka Endre
535400 Cristuru Secuiesc (Székelykeresztúr, Hargita megye)
P.O.Box 12
jud. Harghita/Ro
Tel.: 004-0744-795773 (koncertszervezés, promóció, sajtó, PR)

Legutóbbi hozzászólások