IV. Budapesti Hard Rock (Tribute) Farsang - Tessék választani!

írta szakáts tibor | 2012.01.17.

Eljött az idő, hogy a IV. Budapesti Hard Rock (Tribute) Farsang negyedik fellépő zenekarát kiválasszák olvasóink, a felhívásunkra jelentkezett bandák közül…

…De mielőtt tovább gördülne a kurzor az oldalon, egy rövid kitérő engedtessék meg e sorok írójától. Amikor ebbe az akcióba belekezdtünk, azt hittük nem lesz egy perc szabadidőnk sem, mert annyi jelentkező bandának az adatait kell feldolgozzuk. Nem így lett! Sajnos változatlanul azt kell megállapítanunk, hogy kis hazákban a sírás előbbre való, mint a tenni akarás. És még egy rövid adalék ehhez a kommenthez. A napokban megkeresett az egyik nyomtatott sajtóorgánum, egy rövid interjúra. A pársoros beszélgetés során kétszer is rákérdezett a szerkesztő, koncepció-e magazinunknál, hogy ennyire keveset foglalkozunk a magyar zenekarokkal. Azt gondolom, ezután kitalálhatja a Kedves Olvasó mit válaszoltam…

De kanyarodjunk vissza az eredeti témához és köszöntsük nagy szeretettel azokat, akinek fontos, hogy a Club 202 színpadára léphessenek január 27-én a IV. Budapesti Hard Rock (Tribute) Farsangon!

A jelentkezők közül az utolsó egyeztetések után négyen maradtak versenyben, íme a bemutatkozójuk, a hölgyeké ez elsőbbség:

Bubble Babes2010 augusztusában csajbandaként alakultunk, azóta több gitáros váltáson vagyunk túl, és végül kedvenc fiúgitárosunk mellett tettük le a voksot- így 3 lány- 1 fiú a felállás. Főleg (trash) metal és nu metal feldolgozásokat játszunk, olyan számokat, amiket ismernek az emberek, amiket mind szeretünk, és képesek vagyunk bepörögni és megőrülni tőlük a színpadon. Fontos, hogy a számokban rejlő energiát érezze a közönség, ezért nem átallunk mozogni és meghökkentő meg keménykedős kiegészítőket hordani a fellépéseken. 🙂 A bemutató videónk hangminősége nem jó, de látszik, mit művelünk...


Idols

Ahogy az a névből is kiderül zenekarunk Billy Idol munkássága előtt tiszteleg. 2011 ősze óta működik a banda, eddig három koncertünk volt, mondhatni igen pozitív visszajelzésekkel. Nem ragaszkodunk az eredeti előadás módhoz,de igyekszünk. Inkább a zúzósabb,Generation-x-es ős-Idol stílusban játszunk.

A zenekar tagjai:
Zelena Zsombor /Igor Mortis Vodka klub/ - ének,ritmusgitár,
Molnár Bence - gitár
Ullmann Dávid - basszusgitár,vokál
Kullmann Richárd - dob

Repertoárunkban a következő Billy Idol dalok szerepelnek:

White wedding
Rebel yell
Shock to the system
I dont need a gun
Dancing with myself
Speed
Cry
New future weapon
Scream
Blue highway
Body snatcher
World commin down..


Monochrome SkiesA Monochrome Skies egy olyan zenekar, amely képes egyik pillanatról a másikra a progressive metal úttörő együttesének, a Dream Theaternek tribute zenekarává válni. Legfontosabb példaképükhöz hasonlóan a Monochrome Skies is a dallamos és technikás dalok rajongója, ezért ha bejutnak a IV. Budapesti Hard Rock Tribute Farsangra egy izmos és pörgős setlistet állítnak össze, közel egy évtizednyi Dream Theater életműből tallózva, hogy a már klasszikussá vált banda zenéjével vezethesse fel a rocktörténelmet megidéző estét. Ráadásul különleges apropója is lenne előadásuknak, ugyanis napra pontosan három héttel később Petrucci-ék játszanak a budapesti Arénában.

Tagok:
Pordán Tamás - dob
Tóth Áron - basszusgitár
Nagy Tamás - billentyűs hangszerek
Varga Kristóf - gitár
Iváncsics Bernát - gitár
Körmendi Roland - ének

Tehát Ők négyen a befutók, akik közül egy zenekar vehet részt január 27-én a IV. Budapesti Hard Rock Tribute Farsangon. Viszont ehhez olvasóink segítsége is kell! Kérünk mindenkit, aki szeretne lehetőséget biztosítani a zenekarok közül egynek a fellépésre, hogy szavazzon egy e-mail-el a [email protected] címen. Nem kell mást tenni, mint a tárgynak beírni annak a csapatnak a nevét, aki a legjobban tetszett. Egy címről, egy mailt fogadunk el! A szavazás most indul és a voksokat január 21-én éjfélig várjuk!