Kopaszkutya Kettő - A forgatáson voltunk

írta Hard Rock Magazin | 2011.10.20.

A mai napon sajtótájékoztató keretében zajlott a legendás tabáni domboldalon a 'Kopaszkutya Kettő' címen készülő film utolsó forgatási napja...

…Az első rész szereplőgárdájából hárman, nevezetesen Földes László (Hobo), Deák Bill Gyula és Póka Egon szerepelnek a Kopaszkutya Kettőben, amelyről Szomjas György rendező elmondta, nem játékfilmet készítenek, inkább egy egész estés dokumentumfilmet, ahol zenés és fikciós elemek is keverednek, amivel az elmúlt harminc év történéseit elevenítik fel a főszereplők életének és munkásságának bemutatásával.

Az elsődleges cél, hogy bemutassák a közönségnek, hogy az elmúlt harminc évben bármi is történt a zenekar tagjaival, a szellemiség nem változott, a blues megmaradt annak, ami annak idején is volt.  Az ötletet a 2011. február 10-11-én megrendezett Hobo Blues Band búcsúkoncert adta, így a stáb már a próbák és a jeles eseményre való felkészülés alatt is forgatott, majd a koncerteken több interjút is készítettek az együttes rajongóival és tagjaival. Forgatási helyszín volt még többek között Hobo és Bill lakása, valamint a Kőbányai Zenei Stúdió, ami Póka Egon vezetése alatt működik.

Viszont egy szereplő még hiányzik a moziból, méghozzá maga a Kopaszkutya. Talán mindenki emlékszik arra az ebre, akit kihoznak a zenekar tagjai a sintértelepről, ám az akkori jószág mára már sajnos jobb létre szenderült, így új Kopaszkutyára van szüksége a csapatnak. Ezért november 20-án ugyanezen a helyen, a Tabánban kutyaválogatást szerveznek, így, aki úgy gondolja, nála van 2011 Kopaszkutyája, ne habozzon, vegyen részt kedvencével a válogatáson.

A film - egyébiránt igen fiatal - producere hozzátette, a produkció összköltségvetése 20 millió forint, ebből az állami támogatás 3,5 millió, vagyis még a magyar viszonyokhoz képest is igen szerény költségvetésből készül a film. A 'Kopaszkutya Kettő' bemutatója ez év december 9-én lesz egy budapesti szórakozóhelyen kisebb koncerttel és egy nagy bulival egybekötve. A tervek szerint több vidéki, esetleg határon túli mozi is bekapcsolódik a premiervetítésbe élő közvetítéssel, aminek technikai lehetőségeit most keresik a szervezők.   

Henye Anikó
Szakáts Tibor

Fotók: Szakáts Tibor

www.kopaszkutyaketto.hu