A Kapitány első jelenése: Bemutatkozott a Barba Negra Music Club

írta Hard Rock Magazin | 2011.09.16.

Szombat este nyitotta meg kapuit a Barba Negra Music Club. Sokan nagy izgalommal álltak sorba szeptember 10-én a Prielle Kornélia utca 4. házszám alatt található gyárépületnél. A helyre megérkezve az embernek újszerű, de mégis kissé ismerős érzése támad. Ugyanis a Club 202 (ex-Wigwam) irányában, jóval közelebb a Móriczhoz, egy igen hasonló profilú és méretű helyre bukkanhattak a látogatók.

Alapterületre nagyobb is a hely, és elrendezésre is új ötletekkel találkozhatunk, ám a hasonlí­tgatást el szeretném kerülni, pusztán a párhuzam kedvéért emlí­tettem a másik szórakozóhelyet. A Barba Negra esetében amúgy sem az indiánoké, sokkal inkább a kalózoké a főszerep.

A küzdőteret a leülős résztől egy hatalmas hajóorr választja el, aminek csücskében a DJ Pult helyezkedik el. Ez a vitorlás hajó, melyben hatalmas pult kapott helyet, talán a legmeghatározóbb eleme a helynek. Kellemes, hangulatos és lehetőségekben bővelkedő terep ez a zenekaroknak és a koncertre járóknak egyaránt.

Ami viszont talán a legfontosabb: a fény és a hangtechnika kiemelkedően jó, magyarországi viszonylatban pedig 10/10-es. Az este során fellépő zenekarok (Jolly Roger, Dust 'N Bones) a csúszás ellenére is láthatólag jól érezték magukat, és a hangulat is tetőfokára hágott. Egy igazán jó, pörgős buli vette kezdetét, a bulihangulat pedig egész estén át tartott. Sztárvendégekben sem volt hiány, í­gy mindenki megkapta, amire vágyott, az idelátogatók sok élménnyel gyarapodva mehettek haza a nyitó buliról, egyedül a pénztárcájuk élhette meg negatí­van a Barba Negrában tett látogatást.

Remélhetőleg ez a hely hosszabb életű lesz, mint anno például az Avalon, mert sok jó bulinak adhatna otthont, és biztosí­thatná a fellépőknek az európai szí­nvonalú terepet szí­npadra lépésükhöz. Az igen energikus bulival egy olyan budapesti szórakozóhely nyí­lt meg nagy létszámú publikum előtt, amelyhez bátran lehet nagy reményeket fűzni. A helyről és a koncertekről beszéljenek a továbbiakban a képek.

Képek és szöveg: Karancz Orsolya