Mi vagyunk a...: Égi Kávéház

írta Hard Rock Magazin | 2011.03.05.Folytatjuk rovatunkat, ezúttal a rejtélyes nevű Égi Kávéház zenekarral…

…, amelynek érdekessége, hogy József Attila és Pilinszky János verseit dolgozzák fel, azaz építik bele a saját zenéjükbe. Fogadjátok őket sok szeretettel!

Az Égi Kávéház körülbelül két éve alakult, s létrejöttében közrejátszott József Attila és Pilinszky János írásainak szeretete, illetve nem titkolt szándékkal e két költőóriás műveinek még szélesebb körben való terjesztése. A tagok különböző zenei formációkból gyűltek össze, a debütáló lemez előzménye pedig a ’Kései sirató’ című rock-oratórium volt 2007-ben, amelyből néhány dal újrahangszerelve az Égi Kávéházon is hallható. A két zeneszerző Árva Gábor és Mester Balázs, a hanganyagot Koch Olivér hangszerelte. Keverés és mastering szintén Mester Balázs nevéhez fűződik.

A mindössze pár hónapja megjelent album már több mint 6000 letöltésnél jár, ami azt mutatja, hogy van igény a költészet és a rockzene ilyetén házasítására. A lemez ingyenesen letölthető az alábbi honlapról: http://egikavehaz.uw.hu/ A videó-megosztó portálokon is fellelhetőek vagyunk, egyelőre fotós klipekkel, ám tervbe van véve egy rendes hivatalos klip elkészítése.

A zenekar csapat tagjai:

Mester Balázs – ének, gitár (Tatu 18)
Árva Gábor – ének, gitár (Mea Culpa, Relics, ex-Facer)
Koch Olivér – billentyűs hangszerek (Relics)
Berényi Gábor – ének
Puskás Csilla – ének (Relics)
Kovács Roland – basszusgitár (Relics, ex-Empyema)
 

Legutóbbi hozzászólások