DVD kritika: Doro: Classic Diamonds Live

írta admin | 2005.10.23.

Nagyon vártam ennek a dvd-nek a megjelenését, főleg az általam csak No1. dvd-nek kikiáltott Für Immer után. És nagyon nagyot csalódtam. Igen, nem is szépí­tem, és nem húzom tovább az időt bevallani, ez sajnos most nem sikerült. A kiadvány amennyire szép, annyira jó is lehetett volna, és igazából nem is értem hol csúszott el. Akkor vegyük sorra. Az első a hangzás. Ami nincs, és ezt erős túlzások nélkül mondhatom. A menü aláfestő zenéjéhez képest a koncert hangzása valami csapni való. Mintha közben Gombóc, a házcirkáló kutya, véletlenül jártában-keltében lehalkí­totta volna az erősí­tőt. Nem értem! Na jó, akkor fel állok és felhangosí­tom. De minek? Mert í­gy csak hangosabb lesz, de élvezhetőbb nem nagyon. Egy rémesen alulkevert, hányaveti munka. Még egyszer azt kell mondjam, hogy nem értem és ezzel ezt a témát le is zárom. A korong a tavalyi Wackeni Fesztiválon, egy szimfonikusokkal rögzí­tett koncerttel kezd. Jobban mondva Fear Of The Dark-al és Blaze Baley-vel. Nála jobb énekest is el tudtam volna képzelni ezen a buli Doro vendégeként. (Mondjuk UDO-t a Breaking The Law-ban, de ő nem jött) A dobok szólnak veszettül néha a fúvosok is, és a nagyzenekar, de a gitárokból semmit nem hallani. Szegény zenészek, mint a néma filmekben, rázzák a fejüket, de sokszor csak ők tudják miért. Nem tudom milyen lehetett ez a koncert a helyszí­nem, de itt siralmas.

Aztán jön egy szintén 2004-ben rögzí­tett hamburgi buli. Ennek a hangzása végképp botrány! Úgy szól, mintha egy másik, mellette lévő teremből hallgatnám. Értékelhetetlen!

Az extrák között még egy koncert található. Egy Rockpalast-os tv felvétel, na ennek még alapzaja is van. A Let Love Rain On Me werkfilmje egy kicsit eloszlatja a mérgemet, de csak azért mert jót lehet röhögni rajta. Van még egy rövid dokumentumfilm a turnéról, és ennyi azt hiszem elég is, sőt nagyon sok is, a rosszból.

Csak egyet tudok mondani itt a végén is: NEM ÉRTEM!


Live in Wacken Open Air: 01. Intro 02. Fear Of The Dark 03. I Rule The Ruins 04. Touch Of Evil 05. Metal Tango 06. Fur Immer 07. Let Love Rain On Me 08. Breaking The Law 09. All We Are Live in Hamburg: 10. I Rule The Ruins 11. Metal Tango 12. She's Like Thunder 13. Let Love Rain On Me 14. Hellraiser 15. Touch Of Evil 16. Fall For Me Again 17. Tausend Mal Gelebt 18. Breaking The Law 19. Fear Of The Dark 20. All We Are 21. Outro
Doro Band
Classic Night Orchestra

Szakáts Tibor 4/10