Omega Diatribe – Női mellekben gazdag The Prodigy-feldolgozásvideóval jelentkeztek

írta Hard Rock Magazin | 2019.04.15.

Váratlan anyaggal rukkolt elő a budapesti extrém groove metal csapat, hiszen kevesek fejében fordulhatott meg a gondolat, hogy éppen egy Prodigy-feldolgozással fogják örvendeztetni a nagyérdeműt. Pedig így történt.

A HangSúly zenei díj kategóriái közül „az év koncertzenekara”, valamint „az év stúdióprodukciója” díjat is bezsebelő zenekar, jelenleg a 4 országot érintő 'Rise Above The Sky' turnéja utolsó állomásai előtt állnak, így ha még el akarod csípni őket a fesztiválszezonig, az alábbi helyen megteheted:

04.21. Székesfehérvár, Nyolcas
04.27. Komló, Zrínyi Klub

A zenekar alapító gitárosa, Hájer Gergő az alábbiakat nyilatkozta a dal kapcsán: "Nem hiszem, hogy bárkinek is meglepő lesz az átdolgozásunk apropója. A nemrégiben elhunyt Keith Flint és az egész Prodigy iszonyatosan nagy hatással volt ránk már a kezdetek óta, mind attitűdben, mind zenei revolúció tekintetében, ezért kötelességünknek éreztük azt, hogy ilyen formában tisztelegjünk a formáció oszlopos tagja előtt, aki saját kezével vetett véget életének március 4-én.”

„Az átdolgozás ötlete mégis teljesen spontán jött. Miközben a Prodigy bakeliteket nyálaztam át gyászolás gyanánt, szembetűnt, hogy a Baby's Got A Temper maxin van egy a capella verzió a dalból. Azonnal jött a sugallat, hogy ez mennyire súlyosan hatna a mi hangszerelésünkbe átültetve, úgy, hogy Milán orgánuma adja az ellenpólust a refrénben. Rögtön vázoltam is az ötletet a többieknek, akik elsőre nem igazán tudták hova tenni a dolgot, de miután pár nap múlva küldtem nekik egy demót, hogy mi lenne az elképzelés, mindenki egyöntetűen úgy gondolta, ezt meg kell csinálnunk! A dal mind felvétel tekintetében, mind pedig keverés/masztering tekintetében az 515 Stúdiónkban zajlott az én vezetésemmel.”

A videó koncepciója a basszusgitárosunktól, Ákostól, illetve az egyik videós cimboránktól, Spengler Lászlótól származik, akivel már az első lemezünk óta együtt dolgozunk. Amolyan görbe tükröt szerettünk volna tartani a napjainkban működő tejüzemeknek, ami egyébként szorosan kapcsolódik az eredeti kliphez. A klip főszereplője egy kedves hölgyismerősünk, aki örömmel fogadta a felkérésünket, miután vázoltuk neki, hogy miről lenne szó. Az anonimitását megőriznénk. "