Pride Of Lions: The Roaring Of Dreams

írta garael | 2007.03.10.

Megjelenés: 2007

Kiadó: Frontiers

Weblap: www.jimpeterik.com

Stílus: AOR

Származás: USA

 

Zenészek
Toby Hitchcock (ének) Jim Peterik (gitár) Mike Aquino (gitár) Klem Hayes (basszus) Christian Cullen (billentyű) Ed Breckenfield (dob)
Dalcímek
1. Heaven Of Earth 2. Book Of Life 3. Love's Eternal Flame 4. Language Of The Heart 5. Let Me You Go 6. Faithful Heart 7. Defying Gravity 8. The Roaring Of Dreams 9. Secret Of The Way 10. Astonish You 11. Tall Ships 12. Turnaround
Értékelés

Vannak olyan emberek, kiknek a vérében van a slágercsinálás mestersége. Persze lehet ezt némileg tanulni, a kommerszebb igények pszichológiájára egész kutatóműhelyek szakosodnak, ám az igazi tehetség munkáiból süt a játékos könnyedség - ám ha ez még a "profik" szakmai rutinjával is párosul, nos, abból általában a minőség felsőbb foka keletkezik. Jelen esetünkben úgy gondolom, éppen egy ilyen alkotóval találkozhatunk a Pride Of Lions lemezén: Jim Peterik az átlag rockszeretőnek valószí­nűleg a Survivor motorjaként, a filmfanoknak pedig a Rocky III. világsikert aratott főcí­mdalának, az Eye Of The Tiger szerzőjeként ismerős, ez az a sláger, melyet még azok is kedvtelve hallgatnak, akiknek a rock szótól keresztvetési kényszerük támad. Nos, emlí­tett barátunknak azonban nem egy, hanem legalább harminc ilyen slágere van az életmű tarsolyban, melyeknek egy kis média-támogatással szintén meg lenne az esélye az olyan szintű sikerre, mint tigrises társuknak. Peterik nem véletlenül vált az egyik legkedveltebb figurájává az AOR Westcoast világának: tehetsége egyben munkamániával is párosul, hiszen legalább három dallamos project aktí­v résztvevője, kezdve jelen recenzió tárgyától a The Ides Of March-on keresztül a 38 Special-ig, folytatván a sort a The Chitown Hustlers -el : egy jól sikerült zenei Casanovaként potyogtatja el a bokrokban sláger-gyermekeit, melyek nevelőatyjai a rajongók széles tömege. A Pride Of Lions eddig megjelent két lemeze is bővelkedik remek pillanatokban, ám a The Roaring Of Dreams tényleg egy sláger-gyűjtemény, ráadásul olyan énekessel, kinek hangjában ott lapul a stí­lus igen magas követelményrendszerének minden egyes pontja: Toby Hitchock méltán a szí­ntér egyik legjobbjaként számon tartott dalnok, orgánumában és stí­lusában valahol Meat Loaf-ot idézi. A kerek, egyórás anyag ezáltal egy percre sem válik unalmassá: a számomra általában kissé érdektelenebb lassú nóták is élvezetesek, köszönhetően a finom dallamoknak, és Toby csodálatos hangjának. A régi pestiek azt mondták: sláger az, amit még az inasok is fütyülnek az utcán: nos, itt aztán vannak fütyülésre ingerlő, azonnal ható dallamok, legyen szó az orbitális hangkitartással megspéklet virtuozitásról, a nyitó Heaven Of Earth-ről, a Bob Catley dallamokat hozó Book Of Life -ról, vagy a Meat Loaf-ot idéző Language Of The Heart-ról. Sorolhatnám persze az összes dalt, hiszen mindegyiknek megvan a maga értéke - a Defying Gravity magával ragadó tempója, és kissé sablonos, ám mégis csodálatos refrénjével, vagy a némileg Gary Moore-os, "sí­ró gitárral előadott szentimentális darab, a Roaring Of Dreams - egyszerűen szinte hibátlan albummá avatják a tizenkét dal alkotta egységet.

Pontszám: 10

Legutóbbi hozzászólások