Volbeat: The Strength - The Sound - The Songs

írta admin | 2005.11.05.

Megjelenés: 2005.09.26

Kiadó: NA

Weblap: 

Stílus: Elvis-metal

Származás: Dánia

 

Zenészek
Michael Poulsen - guitar, vocals Jon Larsen - drums Anders Kjölholm - bass Franz Hellboss - guitar
Dalcímek
1. Caroline leaving 2. Another day, another way 3. Something else or... 4. Rebel monster 5. Pool of booze, booze booza 6. Always wu 7. Say your number 8. Soulweeper 9. Firesong 10. Danny & Lucy (11 pm) 11. Caroline #1 12. Alienized 13. I only wanna be with you 14. Everything's still fine 15. Healing subconsciously
Értékelés

Na, emberek, ilyet megint nem nagyon hallani! Végre valami egyedi, valami ÁLLAT, valami ördögien dögös, valami, ami bebizonyí­ta, hogy a metal a rock and roll-ból ered! öcccssééééém!!!!

2001 októberében alapí­tották ezt a dán bandát. Mégis milyen céllal? Nem fogjátok elhinni: megalkották az Elvis-metalt. Ez volt az első ötletem, amikor meghallottam az első néhány taktust. A király még mindig él Ja, csak műfajt váltott. Aztán amikor ránéztem a banda honlapjára ők is igazoltak a saját szavaikkal:

"a Volbeat stí­lusa metal'n'roll, 60-as évekbeli fűszerekkel."

Hát én erről a remekműről nem fogok nagy kritikát í­rni, igazából annyi is elég lenne, hogy emberek, nagyon-nagyon erősen ajánlott!!!

De azért egy kicsit közelí­tsünk! Mit is jelent, hogy Elvis-metal? Képzeljétek el a John Travoltát és Olivia Newton John-t a Pomádé-ban (klasszikus, és igen is, minden rockernek ismernie kell!!!!), és bí­zzátok rá a dalí­rást a jó öreg Black Sabbath-ra, az énektémákat í­rja meg Hetfield, vagy Peter Steele (Type o Negative). A keverést végezze Roy-Z. A bőrrucik maradhatnak! Néhány számban még a tipikusan rock and roll -os háttér sakálvokál is megmaradt. Nyomjunk még bele egy picit a mostani amerikai nu-metal-őrületből, és kész is vagyunk.

Pontszám: 10

Legutóbbi hozzászólások