Foreigner – Prágáig nyomulnak előre

írta CsiGabiGa | 2020.01.12.

Amint a közelmúltban bejelentették, a Foreigner és a Whitesnake 2020-ban a Europe-pal közösen koncerteznek az Egyesült Királyságban. Amint a brit utazás június 8-án befejeződik, a Foreigner folytatja európai headliner turnéját, amely megáll majd többek között Németországban, Spanyolországban és Svájcban, hozzánk legközelebb azonban Csehországban lépnek fel.

Mick Jones, a Foreigner alapító gitárosa mondta: „Alig várjuk, hogy beindítsuk a nyarat egy hatalmas turnéval az Egyesült Királyságban a Whitesnake és a Europe társaságában. Várjuk, hogy a legnagyobb slágereinket eljátszhassuk a rajongóinknak és felrázzuk az egész régiót.”

A Foreigner legutóbbi kiadványa, a 'Double Vision – Then And Now' egy DVD / CD csomag, amely az ikonikus album 40. évfordulóját ünnepli. Ez egy lenyűgöző reunion koncert, amely összehozza a jelenlegi és az eredeti zenekar tagjait.

A 2020-as év január közepén egy háromnapos programmal kezdődik a Foreigner számára, a Schermerhorn Symphony Centerben a Nashville Symphony Orchestrával. Az amerikai turné további kiemelkedő eseménye az ötnapos tartózkodás a Las Vegas-i The Venetianben, de ami minket sokkal jobban érint, hogy a Whitesnake-kel közös UK-turné után Európa többi része felé fordulnak. Sajnos a legutóbbi budapesti fiaskó után esélytelen, hogy nálunk is fellépjenek, de hozzánk legközelebb június 12-én Prágában játszanak a Prague Summer Festival keretében (mely nem egy zenei fesztivál, mint pl. a FEZEN, hanem egy koncertsorozat, melynek egyik állomása a Foreigner fellépése, így teljes show-t játszanak majd, nem fesztiválprogramot).

A 2020-as nyári turné állomásai:

a Whitesnake-kel és a Europe-pal

május 31 - London, Egyesült Királyság - O2 Arena
június 01 - Cardiff, Egyesült Királyság - Motorpoint Arena
június 03 - Birmingham,
Egyesült Királyság - Birmingham Arena
június 04 - Glasgow,
Egyesült Királyság - SSE Hydro
június 06 - Newcastle, Egyesült Királyság - Utilita Arena
június 08 - Manchester, Egyesült Királyság - Manchester Arena

szóló headliner koncertek

június 10 - Utrecht, Hollandia - Tivolivredenburg Ronda
június 12 - Prága, Csehország – Prague Summer Festival
június 13 - Stuggart, Németország - Freilichtbuhne Killesberg
június 14 - Halle,
Németország - Peissnitzinsel
június 16 - Katowice, Lengyelország - Spodek
június 18 - Zürich, Svájc - Rock The Ring
június 20 - Dessel, Belgium - Graspop
június 21 - München, Németország - Olympiahalle
június 23 - Hamburg,
Németország - Stadtpark
június 27 - Madrid, Spanyolország - Rock The Coast