Roxette – Elhunyt Marie Fredriksson

írta TAZ | 2019.12.11.

61 éves korában elhunyt Marie Fredriksson. A Roxette énekesnője hosszú ideje küzdött egészségügyi problémákkal, a csapat ennek köszönhetően vonult vissza néhány évvel ezelőtt.

A Roxette Facebook-oldalán erősítette meg a hírt, hogy december 9-én hosszas betegség után elhunyt Marie Fredriksson. A zenekar énekesnőjét 2002-ben diagnosztizálták agytumorral, majd a műtét és a kezelések után 2009-ben kezdett ismét turnézni. A beavatkozás ellenére sosem gyógyult fel betegségéből teljesen, orvosai tanácsára pedig néhány éve felhagyott a koncertezéssel és a Roxette is befejezte karrierjét.

A banda gitárosa, Per Gessle így emlékezett meg róla: „Nagyon gyorsan telik az idő. Nem olyan régen még napokat és éjszakákat töltöttünk együtt kicsiny lakásomban, Halmstadban. Kedvenc zenéinket hallgattuk és lehetetlen álmokat osztottunk meg egymással. És végül micsoda álmon osztozhattunk közösen! Köszönöm, Marie, köszönök mindent! Kiváló zenész voltál, az éneklés mestere és egy lenyűgöző előadó. Köszönöm, hogy a leggyönyörűbb színekkel festetted ki fekete-fehér dalaimat. A legcsodálatosabb barátom voltál negyven éven keresztül. Büszkének, megtisztelve és boldognak érzem magam, hogy rengeteget kaptam az idődből, a tehetségedből, a kedvességedből és a humorodból. Minden szeretetemmel rád és a családodra gondolok. Innentől semmi sem lesz ugyanolyan.”

Marie Fredriksson 61 éves volt. Nyugodjék békében!

Legutóbbi hozzászólások