Andrew Watt – „Négy nap alatt írtuk meg és vettük fel Ozzy teljes lemezét”

írta TAZ | 2019.11.30.

Ozzy Osbourne és Post Malone (akiknek már van közös daluk is) producere, Andrew Watt egy friss interjúban elárulta, hogy összesen négy nap alatt hozták össze Ozzy teljes lemezének anyagát Chad Smithszel és Duff McKagannel együtt. Ozzy új albuma 2020 elején kerül boltokba ’Ordinary Man’ címmel.

Nemrég a Billboardnak nyilatkozott Post Malone producere, Andrew Watt. A zenész arról is mesélt a beszélgetés során, hogyan jött a lehetőség, hogy ő készíthesse Ozzy Osbourne új lemezét. „Miután felvettük a Take What You Want éneksávjait, másnap Ozzy rámírt, hogy szeretne egy lemezt készíteni velem – mondta Watt. – Azt mondtam neki, hogy »ez nagyszerű, de biztos, hogy én ezt megtehetem?« Majd felhívtam Chad Smitht, hogy benne volna-e a dologban. Ő meg csak annyit mondott, hogy: »Ugye viccelsz, mikor?« Megkerestem Duff McKagant is a Guns N’ Rosesból, aki hasonlóképpen reagált. Négy nap alatt írtuk meg és vettük fel Ozzy teljes lemezét, úgyhogy nem volt agyalás előtte. Hárman összejöttünk az alagsorban, felvettük a fejhallgatókat, egymásra néztünk és megírtunk 12 dalt, melyből 10 fel is került a lemezre. Varázslatos volt, nem is emlékszem rá.”

Watt először azt gondolta, hogy Ozzynak nem jön be az anyag, de végül elkezdték kidolgozni a dalokat részletesen, amit szintén egészen gyorsan, mindössze négy hét alatt befejeztek. „Ozzy átjött hozzám az alagsorba, hogy meghallgassa. Lejátszottam neki 10 dalt full hangerőn, a végén azonban csak annyit mondott, hogy ez király, majd holnap felhív. Felállt, vette a botját és felsétált az emeletre. Én meg azt gondoltam, hogy utálta az egészet. Másnap viszont írt és megkérdezte, hogy mikor kezdjük el kidolgozni a dalokat. Úgy hangzik, mintha ezt csak kitaláltam volna, de másnap átjött és megírtuk a teljes lemezt az elejétől a végéig – a zenével, a gitárszólókkal és az énekkel együtt – négy hét alatt. Eddigi karrierem során erre a dologra vagyok a legbüszkébb, mivel újra előhozta belőlem a 12 éves kissrácot. Ne értsetek félre, imádom azokat a popzenéket, amiket készítek, de úgy érzem, hogy én arra születtem, hogy rockgitáros legyek. Én lettem a kib.szott Randy Rhoads 2019-ben.”