fbpx

KISS – Összejöhet a klasszikus felállás az utolsó koncerten

írta Bigfoot | 2019.11.10.

Jelenleg is zajlik a KISS búcsúturnéja, mely az ’End Of The Road’ címet kapta, ennek keretében Magyarországon is fellépnek 2020. július tizenhatodikán. A turné legvégső koncertje 2021. július huszonegyedikén lesz New Yorkban, erre az alkalomra felmerült a két másik alapító tag, Ace Frehley és Peter Criss meghívása is.

Doc McGhee, a zenekar menedzsere ez mondta a nyolcadik KISS Kruise eseményen, mely afféle kérdezz-felelek show volt közte és a rajongók közt: „Mindenkit szeretnénk bevonni a negyvenötéves jubileumba, aki valaha játszott a KISS-ben, ebben Vinnie Vincent is benne lenne. Most kivárunk, meglátjuk, mit tehetünk az ügyben. Hozzuk vissza Ace-t és Petert? Hogy oldjuk meg, mert akkor lesz két Catman és két Spaceman a színpadon?  utalt a maszkokra a menedzser.  Mit mondjunk nekik? Hogy viseljenek maszkot vagy inkább mégsem? És aztán Ace és Peter azt mondja: hé, ezek a mi maszkjaink. Hát, nem egyszerű a kivitelezés, mert ők szerves részei a KISS örökségének. Gene és Paul mindkettőjüket méltányolja, de ezzel mindenki így van, hiszen ők is alapító tagok. Ez nagyon kényes és fontos kérdés mindenki számára.”

A jelek szerint a lehetőség a végső összeborulásra adott, ám a helyzet nem olyan egyszerű.

Vinnie Vincent, aki 1982-ben lépett Ace Frehley helyére, nem zárkózik el a közös fellépéstől, bár neki is akadnak kétségei. „Nem csak az utóbbi időben gondolkodtam ezen. Az ügyvédem egy évvel ezelőtt kapcsolatba lépett a bandával, de akkor semmi sem történt, így én sem foglalkoztam a dologgal. Nem igazán tudom, mi zajlik. Azt látom, hogy játszik a zenekar, ám fogalmam sincs, hogy akarnak-e a régi tagokkal játszani, mert eddig a turnén még nem volt ilyen. Ha tényleg akarják, hívjanak fel.”

Vinnie Vincent az elműlt két évtizedben nem sokat mutatkozott a nyilvánosság előtt, viszont rengeteget perelte a zenekart, és ezeket az ügyeket rendre el is veszítette, így érthető, nem annyira rózsás a viszonya a KISS-szel. Gene Simmons és Paul Stanley sincsenek oda az ötlettől, hogy újra egy színpadon álljanak Vinnie-vel. Ace Frehley pedig azt nyilatkozta a KISS jelenlegi gitárosáról, Tommy Thayerről, hogy szerinte nem rossz gitáros, csak mindent lemásol, amit ő játszott, még a maszkját is.

Legutóbbi hozzászólások