The Sign – Rabul ejtő dallal jelentkezik a miskolci mesterötös

írta Hard Rock Magazin | 2019.11.07.

A Biztosan kihajt a The Sign zenekar eddigi legérzelemdúsabb szerzeménye, fantasztikus zene alapoz az emocionális szövegnek. A gitárszó végigvezeti a dalt, az összhang pedig pompásan cseng.

Czinke Máté, a zenekar frontembere elárulta, hogyan is született meg ez a mély tartalommal bíró szöveg és dallam: „A Biztosan kihajt komoly kérdéseket feszeget, az emberi élet értelmét az elmúlással összefüggésben vizsgálja. A hasonlat tárgyát ebben az esetben egy szirom adta, ami elhull, ahogyan az emberi élet is elmúlik – árulta el a frontember. – A kép talán ismerős lehet Petőfi Sándor Szeptember végén című verséből, amiben így szerepel: »Elhull a virág, eliramlik az élet«  ezt a gondolatot vittem tovább.”

A szerzeményhez egy bájos videoklip is készült, amelyet Kollár Ábel, a zenekar dobosa rendezett. Ő így mesélt róla: „Nagyon sokszor írtunk már dalt, és emlékszünk, milyen volt az első ötletektől eljutni addig, hogy a színpadon eljátsszuk a kész verziót. Ezt a folyamatot szeretnénk bemutatni a klippel, ahogy a jegyzetfüzetbe firkált sorokból összeáll a kész dal Máté fejében.”

A miskolci származású, fiatal zenészekből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani és Máté testvérek, Török Danival gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, rendszeresen megfordulnak országszerte a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Islanddel, a Honeybeasttel és a Jetlaggel is, ráadásul „A DAL 2019” versenyében a legjobbak közé jutottak.