Lindemann – Dalpremier: Ich Weiß Es Nicht

írta karpatisz | 2019.10.19.

November 22-én jelenik meg a Rammstein és Pain tagok alkotta Lindemann projekt második nagylemeze. A folytatásban megismerhetjük a kiadvány új borítóját, a CD és az LP változathoz másféle készül. Extraként pedig egy friss dal is tesztelhető két változatban.

A német indusztriális metalban utazó Rammstein énekese, Till Lindemann és a svéd multihangszeres producer Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) alkotta duó 2015-ben jelentkezett debütáló ’Skills In Pills’ című anyagával. A lemez produceri és keverési munkálatait ezúttal is Tägtgren végezte, aki így nyilatkozott a csapat debütáló lemezének fogadtatásáról: „Úgy gondolom, elég gyerekesek a szövegeink, ugyanakkor egész viccesek is, igazság szerint Till és jómagam is elég gyerekesek vagyunk. Szóval csak ökörködünk. Till állandóan azzal jön, hogy mennyire imád angolul szöveget írni, és ez nagyon felszabadító érzés a számára. És úgy látom, a lemeznek is jót tett, hogy angolul íródtak a dalok, mivel egész jót futott a legtöbb országban. Persze a kritikák nagy része úgy fogalmazott, hogy csak kreténkedünk, de hé, olyan ez, mintha mi lennénk a 2015-ös Billy Idol. Ez egy party lemez. Az volt a cél, hogy aki meghallgatja a dalokat, az jól érezze magát. Úgy értem, ha épp fesztiválra indulsz, hallgasd meg ezt a lemezt és egyből hangulatba kerülsz, vagy ha épp kocsmázni készülsz, akkor is ideális választás.”

A duó lerántotta a leplet az ’F & M’ albumhoz készült borítókról, ugyanis a CD és a különleges kiadású CD-hez az egyik, míg a 2 LP variációhoz egy teljes más külső készül. Lentebb mindkettőt láthatjuk. A különleges kiadású CD-n és az LP-n helyet kap a Mathematik című dal is, amely Lindemann és a rapper Haftbefehl együttműködéséből tavaly született. A Steh Auf után most az Ich Weiß Es Nicht került fel a YouTube-ra. A két önálló dalhoz egyébként CD kislemezt is készítettek, amelyet IDE kattintva lehet beszerezni. A hazai lemezboltokba a Universal Music segítségével jut el az újdonság.

’F & M’ dallista:

01. Steh Auf
02. Ich Weiß Es Nicht
03. Allesfresser
04. Blut
05. Knebel
06. Frau & Mann
07. Ach So Gern
08. Schlaf Ein
09. Gummi
10. Platz Eins
11. Wer Weiß Das Scho
n

’F & M’ 2 LP dallista:

01. Steh Auf
02. Ich Weiß Es Nicht
03. Allesfresser
04. Blut
05. Knebel
06. Frau & Mann
07. Ach So Gern
08. Schlaf Ein
09. Gummi
10. Platz Eins
11. Wer Weiß Das Schon
12. Mathematik
(bónuszdal)
13. Ach So Gern (bónuszdal)


Legutóbbi hozzászólások