Kissin’ Dynamite – Közös dal a The Baseballsszal

írta CsiGabiGa | 2019.09.18.

A hard rock és az ’50-es évek rock and rollja találkozik a Cadillac Maniac című dalban, melyet a Kissin' Dynamite és a The Baseballs szállít lenyűgöző bizonyítékot adva arra, hogy még 2019-ben is lehetséges egy merész és meglepő zenei fúziót létrehozni, amely pusztán a frissítő másságával lenyűgöz.

De hogyan jött létre ez a látványos együttműködés? Mindkét zenekar nagyjából ugyanazon sarkából származik Dél-Németországnak, így csak idő kérdése volt, a zenészek útja mikor keresztezi egymást. „Úgy indult, mint a kettőnk hangzását keverő projekt. Az eredmény egy energiától duzzadó, fülbemászó dal lett, ami nem hagyja el egykönnyen a hallójárataidat.” – magyarázta a Kissin' Dynamite énekese, Hannes Braun.

Saját műfajában mindkét formáció már régóta a stabil, nagy játékosok között van: a The Baseballs közel 2.000.000 albumot adott el az elmúlt évtizedben, 21 arany- és platina díjat nyertek és több mint 500 élő show-t adtak 26 országban, több mint hárommillió lelkes néző előtt. A Kissin' Dynamite több mint tíz éve Németország egyik legfontosabb hard rock bandája, akik teltházas turnékat adnak szerte a világon (beleértve Európát, Japánt és Ukrajnát is). Tavaly a zenekar komoly szerződést írt alá a Sony Music leányvállalatával, a Columbia Recordsszal, ugyanakkor első alkalommal került be a hivatalos német eladási listák Top 10-ébe a hatodik albumával, az 'Esctasy'-val. A Metal Hammer Awards 2018 díjátadón "A Legjobb Német Zenekar" kategóriában nyerték el a megtisztelő kitüntetést.

A crossover műfaj hosszú múltra tekint vissza, mióta a Run DMC és az Aerosmith közös produkciója inspirálta egy egész generáció zenészeinek képzeletét a nyolcvanas évek közepén az akkor úttörőnek számító rap/rock fúziós Walk This Way feldolgozással.