Mercyful Fate – Michael Dennernek nem szóltak

írta Bigfoot | 2019.09.09.

A múlt hónapban jelentették be, hogy a nyolcvanas évek egyik meghatározó dán metal alakulata, a Mercyful  Fate jövőre aktivizálja magát és koncertturnéra indul.

Hank Shermann gitáros egy új album lehetőségét sem zárja ki (igaz, ezt már négy éve mondta), ám a másik gitárost, Michael Dennert nem hívták meg az újjáalakulásra. Pedig Denner része volt a zenekar klasszikus felállásának a nyolcvanas évek első felében. „Nem szóltak, hogy csatlakozzak, ez pár napja derült ki hivatalosan. Ez csalódás azoknak, akik az eredeti felállás rajongói. Különösen azért is, mert jó formában vagyok. Ezt most elengedem, és a következő Denner’s Inferno albumra, az ’In Amber’-re koncentrálok.”

Pedig egy korábbi interjúban még bizakodóbb volt: „Készen állok a dologra bárhol, bármikor, tényleg jó formában vagyok. Bár nem tudom, King (Diamond) is ugyanazt akarja-e. Épp elég elfoglalt a saját bandájával, ami egyébként nagyon-nagyon jó. Miért kellene többfelé szakadnia, ha egyben a száz százalékot tudja hozni? Olvastam vele egy interjút, melyben azt mondta, ha újra összejön a Mercyful Fate, akkor az utolsó két album felállásában valósulna meg, melynek én nem voltam része. Azokkal a svéd srácokkal ez nem az eredeti felállás.”

Majdnem igaza lett Dennernek, ugyanis a zenekar bejelentett felállásában King Diamond énekel, Hank Shermann és Mike Wead gitároznak valamint Bjarne T. Holm dobol. Eredetileg Timi Hansen alapító basszusgitáros is része volt az újraegyesülésnek, ám rákbetegsége miatt nem tud csatlakozni. Helyette Joey Vera, az Armored Saint és a Fates Warning korábbi tagja játszik a poszton.