Dragonforce – Kilépett Frédéric Leclercq, Stevie T ugrik be helyette

írta TAZ | 2019.08.16.

13 év után kilépett a Dragonforce soraiból Frédéric Leclercq basszusgitáros. Nagy meglepetésre a zenészt a manapság igen felkapott youtuber, Stevie T pótolja a soron következő turnén.

Mindenféle előzmény nélkül, még a szeptemberben érkező új lemez megjelenése előtt kilépett a Dragonforce-ból Frédéric Leclercq. A basszusgitáros rövid üzenetben közölte döntését: „Nyílt előttem egy őrületes lehetőség, melyet hamarosan bejelentek. Nincs semmi dráma a döntésem mögött, minden jót kívánok a zenekarnak! Szeretném megköszönni a rajongók sokéves támogatását is.”

Természetesen a banda főnöke, Herman Li gitáros is kommentálta a változást és minden jót kívánt egykori zenésztársának: „Köszönjük Frednek minden hozzájárulását a zenekarhoz, valamint az együtt töltött szép éveket is. Amennyire szomorúak vagyunk, hogy elveszítettük, annyira izgatottak is vagyunk, hogy a jövőben azt a zenét fogja játszani, amit imád. Ő mindig is barát és a Dragonforce család tagja marad.”

Ami azonban érdekes, hogy a gárda soron következő észak-amerikai turnéján Stevie T, a népszerű youtuber ugrik be Frédéric helyett, akit Herman Li korábban poénból meginvitált a zenekar körútjára, ám triangulumosként, amivel kapcsolatban a vicces videós reakció nem maradt el, mely lentebb sasolható meg.

A Dragonforce új lemeze szeptember 27-én jelenik meg ’Extreme Power Metal’ címmel.