Denner’s Inferno – Új banda az egykori Mercyful Fate és King Diamond gitárostól

írta TAZ | 2019.07.28.

Nyár végén új lemezzel jelentkezik Michael Denner, a Mercyful Fate és King Diamond egykori bárdistája. A gitáros ezúttal különleges anyagot ígér a rajongóknak.

Augusztus 24-én jelenik meg bakeliten és CD-n a Denner’s Inferno első kiadványa. A ’Fountain Of Grace’ névre keresztelt EP-t ősszel egy teljes lemez is követi ’In Amber’ címmel, mely a Mighty Music gondozásában lát napvilágot. A csapat fő mozgatórugója Michael Denner, a Mercyful Fate és King Diamond gitárosa, aki ezúttal a ’70-es évek progresszív rockjából merített ihletet csapatához.

„Rengeteg gondolkodás után arra jutottam, hogy a következő – és a legmegfelelőbb – lépést annak a zenei stílusnak az irányába teszem, amit igazán szeretek, ez pedig a ’70-es évek inspirálta hard rock – mondta Denner új zenekaráról. – A banda összeállítása nagyon természetesen jött. Ezúttal olyan dalokat válogattam össze, melyeket jó emberekkel hoztam össze az elmúlt pár évben, valamint néhány borús feldolgozást, melyek hatással voltak zenei ízlésemre, amióta elkezdtem karrierem, mint hard rock gitáros.”

A csapatban Bjarne T. Holm dobol, Flemming Tranberg játszik basszgitáron, míg a mikrofon mögött Chandler Mogel található. A csapat első dala alább kagylózható Fountain Of Grace címmel.