Teramaze – Hivatalos videón debütált a From Saviour To Assassin

írta karpatisz | 2019.06.14.

Egy hét múlva érkezik a lemezboltokba az ausztrál progresszív metal csapat ’Are We Soldiers’ című nagylemeze, melyet a harmadik dal bemutatásával népszerűsítenek.

A Dean Wells (gitár, ének), Brett Rerekura (ének), Jonah Weingarten (billentyűs hangszerek), Andrew Cameron (basszusgitár) és Nick Ross (dobok) felállású zenekar karrierje újabb fejezethez érkezett, hiszen a Mascot Label Group június 21-re tűzte ki a Teramaze negyedik stúdióanyagának, az ’Are We Soldiers’-nek a megjelenését. A Voyager, a Caligula’s Horse, a Plini, a Dream Theater és az Animals As Leaders hatásaival dolgozó csapat munkásságával tovább ismerkedhetünk, hiszen a Weight Of Humanity és a Fight Or Flight után letesztelhetjük a From Saviour To Assassin című dalt is.

Az aktuális tétellel kapcsolatban így nyilatkozott a gitáros: „A From Saviour To Assassin egy olyan dal, amelyet még a ’Her Halo’ előtt megírtam. A riff onnan jött, hogy épp egy videót készítettünk, ahol egy Seymour Duncan pickupot próbáltam ki a gitáromban. Erre a videóra nagyon pozitívan reagáltak, így ezt a riffet elhoztam az új albumra. A dal legjobb része az, amikor unisono játsszuk a gitárszólót Chris Zoupával, jó érzés volt, hogy volt mellettem egy második gitáros, akivel együtt tekerhettünk. Wayne Joyner ismét csodálatos munkát végzett, amikor elkapta a dal lényegét és egy '80-as évekbeli retro filmet készített hozzá. Remélem, nektek is tetszeni fog a klip!”

Az ausztrálok legnagyobb sikerüket eddig a ’Her Halo’ című lemezükkel érték el, amely 2015-ben jelent meg. A brit Prog Magazine ekkor az „év legjobb prog-metal albuma” díjjal jegyezte a kiadványt. Négy évvel később érkezik az ’Are We Soldiers’, amelyben az ígéretek szerint egy még jobb Teramaze-t hallhatunk majd.