David Coverdale – Nincs szándékában visszavonulni

írta Bigfoot | 2019.02.19.

Bár 2016-ban a Whitesnake Purple Albumlemezének megjelenése után belengette visszavonulását, David Coverdale most azt nyilatkozta, hogy nem áll szándékában abbahagyni karrierjét.

„Tovább akarom csinálni, számomra ez a dolog szenvedély – mondta Coverdale. – Tartozunk a Whitesnake-rajongóknak egy új lemezzel. Ez volt a prioritás számomra.  Úgy éreztem, van bennem vitalitás, igaz, már hatvanhét éves vagyok. A srácok azt mondták, nagyon tetszett nekik, amit a tavaly nyári turnén alakítottam, és ez is arra ösztönöz, hogy egészséges maradjak, ami valljuk, be, az én koromban már nem könnyű. Különösen az után, amin 2017-ben keresztül mentem. De nagyon szeretek a színpadon lenni, van bennem életerő, energia, inspiráció."

Mielőtt a Whitesnake a Foreignerrel turnézott két hónapon át, Coverdale átesett egy kettős térdprotézis műtéten. Világkörüli turnét ezért nem mert bevállalni, de a Foreignerrel történő fellépéseken jól működött minden, és nagyon hálás orvosának, Brad Penebergnek (Steven Tyler ajánlotta neki), aki helyrerakta kopott térdeit.

A Whitesnake új albuma 'Flesh & Blood’ címmel május tizedikén jelenik meg a Frontiers Music gondozásában. A promóciós turné keretében Budapesten a Barba Negra Trackben lépnek fel június huszonötödikén.