King Diamond – Januárban koncertfelvétellel áll elő: 'Songs For The Dead Live'

írta CsiGabiGa | 2018.12.09.

Január 25-én jelenik meg King Diamond új DVD/Blu-ray kiadványa, a 'Songs For The Dead Live' a Metal Blade Recordsnál, melyen két koncert, a Graspop Metal Meeting fellépés és a The Fillmore-ban felvett előadás felvételét is megnézhetjük. Az elsőként bemutatott Sleepless Nights a The Fillmore-ból szól.

Csak egy King Diamond van, és a híres dán több mint harminc éve ontja klasszikus albumait, melyekre a rajongók egész hátralévő életükben emlékeznek. Talán az egyetlen hátránya ennek a hosszú pályafutásnak, hogy túl sok kiváló dal született ahhoz, hogy egyetlen szettben el lehessen játszani. Azonban olyan rajongót nehéz lenne találni, aki ne akarná hallani az 1987-es 'Abigail'-t teljes egészében, és a 'Songs For The Dead Live' ezt is tartalmazza, ráadásul kétszer, nagyon különböző helyszíneken. Tizennyolc dal koncertenként – a 2016. júniusi belgiumi Graspop Metal Meeting és a 2015 novemberében a philadelphiai The Fillmore-ban felvett előadás –, King Diamond és Mercyful Fate klasszikusokkal, mint a Welcome Home, Halloween, Eye Of The Witch, vagy a Melissa, mielőtt belekezdenének az 'Abigail'-be. Sztárzenészekből álló zenekara, Andy LaRocque és Mike Wead gitárosok, Pontus Egberg basszusgitáros és Matt Thompson dobos minden egyes pillanatban kegyetlen tempót diktál.

Bár a szetlisták gyakorlatilag azonosak, a drasztikus különbség a két helyszín között a teljesen különböző környezet. A Graspop hatalmas tere és az azon hullámzó metalheadek virtuális tengere különösen izgalmas látvánnyá teszi, ahogy King a tenyeréből eteti őket. A The Fillmore-show sokkal intimebb, és a hétvégén a kemény zenére részegen tomboló átlagos metalszerető közönség helyett kizárólag King Diamond rajongóiból áll a nézősereg, akik minden egyes szót vele sikoltanak, minden egyes képkocka vérzik a hősük iránti szeretettől.

A 'Songs For The Dead Live' az alábbi formátumokban előrendelhető:

* 2 DVD/CD digipak
* Blu-ray (tartalmazza a philadelphiai show hanganyagának digitális letöltő linkjét)
* 5 lemezes special edition box set (2 DVD, 2 CD, 1 Blu-ray) plusz poszter, plakát, laminált stage pass, dedikált szetlista, belépőjegy replika, matrica és pengető
* bakelit kiadás különböző színekben

Graspop Metal Meeting dallista:

01. Out From The Asylum
02. Welcome Home
03. Sleepless Nights
04. Halloween
05. Eye Of The Witch
06. Melissa
07. Come To The Sabbath
08. Them
09. Funeral
10. Arrival
11. A Mansion In Darkness
12. The Family Ghost
13. The 7th Day Of July 1777
14. Omens
15. The Possession
16. Abigail
17. Black Horsemen
18. Insanity

The Fillmore dallista:

01. Out From The Asylum
02. Welcome Home
03. Sleepless Nights
04. Eye Of The Witch
05. Halloween
06. Melissa
07. Come To The Sabbath
08. Them
09. Funeral
10. Arrival
11. A Mansion In Darkness
12. The Family Ghost
13. The 7th Day Of July 1777
14. Omens
15. The Possession
16. Abigail
17. Black Horsemen
18. Insanity