Turilli / Lione Rhapsody – Új albumot készít Luca és Fabio

írta TAZ | 2018.12.05.

Ismét együtt zenél Luca Turilli, valamint Fabio Lione, azonban a turnézáson felül új albumot is készítenek 8 év után.

Új albumot készít Luca Turilli és Fabio Lione, melyhez egykori rhapsodys társaikat – Dominique Leurquin gitárost, Patrice Guers basszert és Alex Holzwarth dobost – is maguk mellé vették. A felállás már lenyomott egy amolyan búcsúturnét 2017-2018 folyamán – mellyel hozzánk is eljutottak –, azonban olyan pozitív lecsengése volt a körútnak, hogy nem állhattak meg itt.

„A búcsúturné befejezése, valamint a Luca Turilli’s Rhapsody feloszlása után nem gondoltam, hogy folytatom ténykedésem a metalban – mondta Luca Turilli gitáros. – Azonban most, köszönhetően egy új művészi látásmódnak, valamint a meglehetősen inspiráló ’Rebirth and Evolution’ [újjászületés és fejlődés – TAZ] mantránknak, nagyon izgatott vagyok a korlátlan művészeti lehetőségek miatt, miközben saját hangunkat is új határok felé fejleszthetjük.”

A zenekar közösségi finanszírozású projekt keretében készíti el lemezét, melyhez EZEN az oldalon lehet hozzájárulni. Mindeközben a szintén Rhapsody alapító tag, Alex Staropoli újjászervezett bandájával már nagyban promózza ’The Eight Mountain’ című albumát, melyről az első dalt ITT tudod meghallgatni.