SOEN – Hallgasd meg az új dalt a következő albumról!

írta rune | 2016.12.23.

A progresszív metalt játszó SOEN februárban jelentkezik új lemezzel, amiről már meg is hallgathatjuk az első tételt.

A svéd proggerek – Martin Lopez ex-Opeth dobossal és Joel Ekelöffel, a Willowtree-torokkal a fedélzeten – hamarosan új sorlemezzel támadnak. Az anyag 2017. február 3-án jelenik meg az UDR Music gondozásában és a ’Lykaia’ címet kapta. Akik régóta követik a zenekar karrierjét, azoknak talán nem újdonság, hogy a lemez témája ezúttal is az utazás, a felfedezés, illetve a hit alapú vallásos meggyőződés jelensége a mai társadalomban.

Martin a következő gondolatokat fűzte a dalhoz: „A dal írásakor és jelen pillanatban is rengeteg a valláshoz köthető értelmetlenség, amihez már lassan kezdünk hozzászokni. Ahogy másokat, úgy engem is mérhetetlenül dühítenek ezek a jelenségek, és úgy éreztem, a legjobb lesz, ha papírra vetem a gondolataimat. Az én szemszögemből úgy látom, hogy ezeknek az embereknek szükségük van egy vezetőre – legyen ez egy ember vagy akár egy isten, akit követhetnek –, aki megmondja nekik, hogyan éljék az életüket.  Nem tudok napirendre térni efelett. A környezetemben néhányan rendelkeznek vallásos háttérrel – ez természetes –, de senki nem bonyolódott ennyire bele. Arra gondolok, ahogy egyesek ezeket az őrült ideológiákat követik, és elhagyják a másokkal szembeni empátiát, egy olyan megfoghatatlan alak, szellem kedvéért, amit soha nem láttak vagy érintettek. Maga a tény, hogy mennyien veszítették már az életüket ezeknek a dolgoknak a védelmében, megrendíti az emberiségbe vetett hitemet. Tényleg ilyen gyengék volnánk? Hogyan lehetséges ez? A Sectarian című dal szövegében pontosan ezeket a kérdéseket feszegetem.”

Az új anyagot a Ghost Ward és a Deep Well stúdióban rögzítették Stockholmban, a produkciós munkálatokat a gitáros Marcus Jidell vállalta magára, a keverést pedig Stefan Boman végezte.

A ’Lykaia’ már előrendelhető digitális, CD illetve vinyl formában.

SOEN – Lykaia dallista:

1. Sectarian
2. Orison
3. Lucidity
4. Opal
5. Jinn
6. Sister
7. Stray
8. Paragon