Tony Iommi – Újabb műtét elé néz

írta Bigfoot | 2016.12.10.

Bár a gitáros rendre hangoztatja, hogy jól van, sajnos újra kés alá kell feküdnie.

Még augusztusban nyilatkozta azt, hogy a tumor eltűnőben van szervezetéből, most viszont azt mondta, újabb daganatot találtak a szervezetében, ezúttal a torkában.  Bár az orvosok nincsenek meggyőződve arról, hogy az elváltozás rosszindulatú, nem kockáztatnak, és a beavatkozás mellett döntöttek.

„Pár hete elmentem egy ellenőrzésre, és az orvosom azt mondta, hogy ahol a tumor volt, nem észleltek aktivitást, viszont a torkomban igen. Mikor visszatérek Angliába, eltávolítják ezt a dolgot az orrom mögül.” – így Iommi.

Tony Iommi betegsége természetesen szerepet játszik abban, hogy a Black Sabbath jövőre abbahagyja a turnézást. „Úgy kell élnem, ahogy az élet diktálja. Ötven éve úton vagyok, itt az idő, hogy többet legyek otthon a családommal, és a barátaimmal is foglalkozzak.”

Iommi nem zárkózik el attól, hogy a Sabbath alkalmanként elvállaljon egy-egy fellépést a jövőben, sőt, az új lemezről sem tett le. Ez utóbbiban azért óvatos, mert nem tudja, hogy Ozzy és Geezer mennyire osztja optimizmusát ez ügyben.