"A lehető legjobban alakulnak a dolgok!": Interjú Virágos Ádámmal, a ScerrA énekesével

írta Hard Rock Magazin | 2013.03.25.

„Mi vagyunk a…” rovatunkban is feltűnt a ScerrA csapata. Az utóbbi időben úton-útfélen hallani felőlük, például a Metal.hu turné kapcsán. Az eltökéltség tekintetében példaértékű hazai metal banda frontembere, Virágos Ádám válaszolt a Hard Rock Magazin kérdéseire.

Hard Rock Magazin: Tavaly jelent meg a ScerrA ’In Via’ című albuma, mely igazi áttörést hozott, de így, néhány hónap távlatában milyen a valós fogadtatás?

Virágos Ádám: Szerencsére rendkívül pozitív! Az ’In Via’-t eddig két hangzóanyag, a ’Kétségekkel vagy anélkül’ és a ’Tövistánc’ előzte meg, de a Youtube-os nézettségek és a visszajelzések alapján egyik sem tekinthető ennyire népszerűnek. A sajtó részéről szinte csak dicsérő szavakat, írásokat kaptunk és egyedülálló módon a HangSúly zenei díjon is mind az öt kategóriában jelöltek lettünk! A koncerteken sokkal komolyabban megmozdulnak az emberek, a nézőszám is egyre növekszik, szóval a lehető legjobban alakulnak a dolgok!

HRM: Nemrég némi változás állt be a tagságot illetően. Mi történt?

Ádám: Tavaly év végén Lacival és Andrással sajnos elváltak az útjaink, mert nem bírták tovább vállalni a ScerrA-val járó elkötelezettségeket és nehézségeket. Nem örültünk a döntésüknek, de megértettük őket, mert manapság egy ilyen zenekar nem öt percet vesz el a mindennapjaidból. Azóta is folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot, rendszeresen találkozunk is, úgyhogy nincs semmi nagy megfejtés a háttérben, vagy fújás. Ugyanolyan jó barátok vagyunk, mint eddig! Azóta András helyét gitáros poszton Kovács Dávid, Laci helyét a doboknál pedig Pál Dániel tölti be. Tehetséges, közvetlen és jó fej srácok mindketten, ezért a beilleszkedős részén a dolgoknak már rég túl vagyunk. Röviden tehát minden rendben!

HRM: Szinte folyamatosan koncerteztek. Hogy bírjátok a gyűrődést és eddig milyen tapasztalatokat gyűjtöttek a bulik során?

Ádám: Ahogy mondod! Mióta létezik a csapat még sosem tartottunk semmilyen dalírós vagy egyéb pihenőt, folyton megyünk, amerre csak lehet. Nem mondom, hogy ez nem vesz ki belőlünk és nem fáradunk el, mert az nem lenne igaz, de mára már teljesen hozzászoktunk ehhez a tempóhoz. Igazából mi elsősorban koncertzenekarnak tartjuk magunk, így nem is tudom, mihez kezdenénk magunkkal, ha nem lennének állandóan bulik. Ebből kifolyólag rengeteg tapasztalatot szereztünk már és szerzünk a mai napig. Sokkal rutinosabbak vagyunk, mint az elején, de tapasztalatokból sose elég. A jó pap holtig tanul! 🙂

HRM: Egyre gyakrabban hallani a banda nevét a rock sajtóban! Ez azt jelenti, hogy befutottatok?

Ádám: Nem hinném, hogy ez lenne rá a jó szó. Az tény, hogy a hazai orgánumok figyelme rendszeresen kísér minket, de mivel folyton van valami történés a csapat háza táján és elég sokszor előrukkolunk valami újjal, vagy szokatlannal, ez valahol érthető. Ha pedig felveszik velünk a kapcsolatot, mi annak mindig örülünk, és ahogy időnk engedi, úgy igyekszünk is eleget tenni a kéréseiknek. Sokszor mondtam már és bizonyára látszik is, hogy ez egy lelkes, céltudatos csapat, és mint mindenki más, mi is szeretjük, ha egyre komolyabb sikereket könyvelhetünk el. Inkább fogalmazzunk így!

HRM: Ha jól tudom, új klip készül. Mit lehet tudni róla?

Ádám: Pontosan! Jelenleg gőzerővel készül a legújabb klipünk, méghozzá sokak kedvencére, a Boncoló c. dalra! Még hátra van egy forgatási nap, de a vendégénekesek (Veres GáborWatch My Dying, Bencze MarciConan’s First Date, Pósfai JocóExodikon) és a jómagam részeit már rögzítettük. A videóért a Skylark csapata felel, akik többek közt a Cadaveresnek, a Dharmának és a Niburtának is készítettek már igen szép és igényes dolgokat! Komoly sztorit találtunk ki rá és a Skylark is nagyon jó ötletekkel, elképzelésekkel rukkolt elő, ahogy pedig a végeredményt lefestették, biztosak lehetünk benne, hogy nagyon ütős lesz!

HRM: Elég korai lenne a következő stúdióalbumról beszélni, de lehet, hogy már az is tervben van! Milyen elvárásokkal néztek a jövőbe? Gondolom, egy-két nagy fesztiválra benéztek az idén, de esetleg a külföldi piac felé is kacsintgattok?

Ádám: Egyáltalán nem korai! Nem tudom, mi van velünk, de alighogy megjelent az ’In Via’, folyamatosan születnek jobbnál jobb új dalok és ötletek! Simán lenne miből összeválogatni egy új és még komolyabb lemez gerincét, de nem akarunk elsietni semmit. Szeretném, ha lenne elég ideje érni a daloknak, ha kell, számtalanszor feldemózzuk őket, stb. Elvárásokat amúgy leginkább magunk felé szoktunk felállítani, de azért persze örülnénk, ha a csapat még ennél is szélesebb körben mutathatná meg, hogy mit is tud, mit is képvisel! A tavalyi Metal.hu turné, ahol a Bloody Roots, a Dalriada, a Pokolgép, a Moby Dick és a Thornwill társaságában jártuk az országot, erre több mint alkalmas volt és élménynek is páratlan! Idén is többször lesz alkalmunk új fülekre törni, mert Smici meghívásának eleget téve áprilistól közös turnéra indulunk a Bloody Roots legénységével! Velük április 20-án Pécsen, április 27-én Dunaszerdahelyen, május 3-án Tatabányán, május 4-én Debrecenben, május 10-én Szombathelyen, május 11-én  Sopronban, május 12-én pedig Mosonmagyaróváron játsszunk majd! Május 25-én irány Kárpátaljára, a II. Megarock fesztiválra, ahol a Rómeó Vérzik és a Tankcsapda előtt melegítjük be a színpadot, majd június 29-én pedig a Rockmaratonon garázdálkodunk majd! Ez persze csak egy szelete az idei évünknek, a felsoroltakon kívül is lesz még bulink bőven, de a meglepetésekből még nem szeretnénk lelőni mindent!:)

HRM: Mi a legközelebbi "mérföldkő"?

Ádám: A Metal.hu turné záróakkordjára március 30-án kerül sor a budapesti Barba Negrában.  Ez egy nagyon fontos buli számunkra, úgyhogy nem gyengén készülünk! Igazán patent programot raktunk össze és két különleges vendégünk is lesz az estén, úgyhogy érdemes kapunyitásra jönni, mivel 18:00-tól mi robbantjuk az estét! Arról nem is beszélve, hogy az első 100 db jegy csak 2000,-Ft-ba, a 101-1000 db-ig pedig mindössze 2500,-Ft-ba kerül!  Várunk mindenkit sok szeretettel!

HRM: Köszönjük az interjút, sok sikert kívánunk!

Készítette: pearl69