Megkérdeztük...Edenbridge - Lanvall

írta admin | 2005.10.29.

HRM:Lanvall még a bécsi Planet Music-ban a fellépésük után í­géretet tett arra, hogy egy interjút hamarosan összehozunk. Ezt most sikerült is nyélbe ütni..

HRM:Úgy láttam Sabina még mindig nem volt teljesen egészséges a koncerten..

Lanvall:Igen sajnos Sabina is és én is végig a turnén betegek voltunk, három koncertet le is kellett mondanunk Spanyolországban, és ő még mindig benne volt az influenzában a bécsi buli alatt is.

HRM:Úgy láttam az új ritmusgitáros (Martin Mayr) még nem kapta el teljesen az Edenbridge fonalat

Lanvall: Nem tudom pontosan mire is gondolsz, szerintem Martin nagyszerűen beleillik a csapatba, és a turnén is végig jó munkát végzett.Biztos, hogy ő marad a második gitáros a csapatban.

HRM: Miért nem használtok egy szintetizátorost a turnéra? Kicsit furcsán hatottak azok a csodálatos billentyű futamok amiket a CD-n hallhatunk, élőben is CD-ről jönnek

Lanvall:Már nem foglalkozom ezzel a kérdéssel többé. A karrierünk kezdetén próbáltunk találni valakit erre, de nem vált be. Feladtuk, és kidolgoztuk az elő bulikat úgy, hogy ne kelljen szintist foglalkoztatni. Szerintem í­gy azért sokkal becsületesebb, mintha odatennénk egy billentyűst aki nem csinál semmit a hangszerén.

HRM: Mit várhatunk az Edenbridge-től a közeljövőben?

Lanvall: Elkezdtem í­rni már az új lemezt, és terveinkben van egy júniusi dél-amerikai turné is!

HRM: Milyen volt az európai turné az Angra-val?

Lanvall:Nagyszerű! Szinte az összes buli teltházzal ment, minden jegy elkelt, Francia és Olaszországban rengeteg rajongója van az Angra-nak.Nekünk ez volt az első turnénk ezekben az országokban, de úgy érzem mi is sok rajongót tudtunk szerezni.

HRM: Láttam a Planetban egy hölgyet a VIP páholyban. Csak nem Sabina mamája volt?

Lanvall: De igen, ahova teheti elkí­séri Sabinat

HRM: Hány órát töltesz zenéléssel/menedzseri munkával naponta?

Lanvall:Az egész napot! Zeneí­rás, gyakorlás és menedzsment

HRM: Hogy találtatok ilyen rövid idő alatt új basszusgitárost?

Lanvall: Frank volt a turnémenedzserünk 2003-ban, í­gy személyesen ismertük őt. Mikor meghallotta, hogy keresünk bass gitárost felhí­vott. Nagyon klassz a stí­lusa és pont ez kell az Edenbridge-nek

HRM: Mikor hallhatjuk a Lanvall dalokat koncerten, amiket a szólólemezedre í­rtál?

Lanvall:Szerintem soha. Az én szóló dolgaim teljesen más irányúak mint az Edenbridge és nem is terveztem ezeket a dalokat élőben bemutatni soha. Ez stúdió projekt nem több.

HRM: Végezetül valami üzenet a magyar rajongóknak?

Lanvall: Köszönöm az interjút és remélem hamarosan Magyarországon is tudunk játszani!

HRM: Köszönjük az interjút , sok sikert kí­vánunk!

Lanvall: Köszönöm én is

Hellstar.