Megkérdeztük...Kiss Forever Band - Starchild/Pocky

írta admin | 2005.10.29.

HRM:Sziasztok! köszönjük a lehetőséget, hogy a KFB 10. évfordulós európai turnéja közben tudunk beszélgetni! Hogy vagytok, hogy megy a turné?

KÖSZÖNJÜK,NAGY ÖRÖMMEL MONDHATJUK HOGY REMEKÜL MEGY A TURNÉ,EDDIG 25 BULIT NYOMTUNK EBBEN AZ ÉVBEN ÉS MÉG KB 70 VAN ELŐTTÜNK!HIHETETLEN NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS MIND A KLUBBOK MIND A FESZTIVÁLOK RÉSZÉRŐL,ALIG GYŐZZÜK TELJESÍTENI A FELKÉRÉSEKET! IDÉN MÁR 7 ORSZÁGBAN „HIRDETTÜK AZ IGÉT” ÉS NEMSOKÁRA SZÁMUNKRA SZĹ°Z TERÜLETEKRE IS MERÉSZKEDÜNK,MÁJUS VÉGÉN OROSZ TURNÉRA MEGYÜNK(RESZKESS MOSZKVA!) ,NYÁRON OLASZ FESZTIVÁL MEGHÍVÁSUNK VAN.

HRM:Igaz meséltetek pár sztorit a Road Captainban a koncerten a turnéról, de párat osszuk meg azokkal is akik nem tudtak elmenni a bulira. Mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok eddig?

KOMOLYAN OLDALAK KELLENÉNEK HOGY A SOK SZTORIT MEGOSSZUK A NAGYÉRDEMĹ°VEL,ELÉG HA EGYET KIRAGADUNK AMIKOR POCKY DEMON EGY FEJÉRE HÚZOTT NŐI BUGYOGÓVAL KEZDETT EL ÉNEKELNI EGY DALT ÉS MUSZÁJ VOLT MEGÁLLJUNK A NÓTA ALATT ANNYIRA RÖHÖGTÜNK… A LEGJOBB PILLANATOK RAJTA LESZNEK AZ ŐSSZEL MEGJELENŐ ÚJ DVD-N! („THE SECOND FIVE YEARS”)

HRM:A turné közepén vagyunk nagyjából, és még előttetek van pár érdekes helyszí­n/fesztivál, hogyan várjátok ezeket a bulikat?

A TURNÉ EGYHARMADÁNÁL VAGYUNK KB,VOLT MÁR PÁR NAGYON ÉRDEKES HELYSZÍN DE AMIT NAGYON VÁRUNK AZ AZ OROSZ TURNÉ(AZ IGAZI KISS SEM JÁRT MÉG OTT!),ÉS MÉG EGYPÁR NAGY FESZTIVÁL AHOL PÉLDÁUL EGYÜTT NYOMUNK MAJD A SOULFLY-AL,AZ ANTHRAX-EL,STB!

HRM:Hogy utaztok ekkora távolságokat? Buszoztok/repülőztök? Mindenhova visztek minden kelléket/cuccot?

VAN EGY KÉNYELMES ÉS ELÉG NAGY TURNÉBUSZUNK,AZZAL TESSZÜK MEG A „RÖVID” TÁVOKAT AMI NÁLUNK KB 3000 KM-T JELENT EGY HÉTVÉGÉN,AHOVÁ LEHET ODA REPÜLŐVEL MEGYÜNK,ILYEN LESZ PÉLDÁUL AZ OROSZ TURNÉ.AHOL TUDNAK BIZTOSÍTANI BACKLINE-T ODA CSAK A GITÁROKAT ÉS A KOSZTÜMÖKET VISSZÜK,ÍGY IS ÚGY NÉZÜNK KI MINT A VÁSÁROS CIGÁNYOK!

HRM:Mit lehet tudni Tobola Csabi távozásáról a KFB-ből?

9 ÉS FÉL ÉVIG VOLT VELÜNK ÉS MIVEL NEM VOLT „VÉRESSZÁJÚ” KISS FAN EGYSZERĹ°EN BELEFÁRADT A SOK UTAZGATÁSBA,A TURNÉZÁSSAL JÁRÓ KELLEMETLENSÉGEKBE.BARÁTSÁGGAL VÁLTUNK EL A LEGJOBBAKAT KÍVÁNVA EGYMÁSNAK.

HRM:Hogy találtátok meg a helyére Radeket? Ő itt él Magyarországon? Mit lehet tudni róla?

RADEK CSEHORSZÁGBAN ÉL PRÁGA MELLETT,OTT IS TALÁLKOZTUNK ELŐSZÖR CIRKA 5 ÉVVEL EZELŐTT AMIKOR ARRAFELÉ TURNÉZTUNK. Ő IGAZI KISS FAN,MINDEN SZÁMOT ISMER TERMÉSZETESEN ÍGY NAGYON KÖNNYĹ° VELE A SZÁMOK TANULÁSA.EGY PRÓBA UTÁN INDULT EL AZ IDEI TURNÉNK RADEKKEL AMI MINDENT ELMOND A FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL…

HRM:Úgy tűnik Európa más országaiban nagyobb a Kiss iránti rajongás mint hazánkban, mi lehet ennek az oka szerinted?

EZEN ÉN IS GONDOLKODTAM MÁR SOKAT AZ UTÓBBI 25 ÉVBEN MIÓTA KISS FAN VAGYOK ÉS EGYSZERĹ°EN NEM JÖTTEM RÁ A VÁLASZRA.A CSEHEKNÉL IS KOMMUNIZMUS VOLT NÁLUK MÉGIS HIHETETLEN ÉRDEKLŐDÉS VAN A DOLOG IRÁNT.

HRM:A Road Captain nem volt túl ideális helyszí­n a bulinak, a korábbi európai helyszí­neken is hasonló körülmények voltak (pici szí­npad, nem túl jó hangosí­tás, fénytechnika,stb..)?

ENNYI KÜLFÖLDI BULI UTÁN AZÉRT MÁR VÁLOGATUNK ILLETVE TUDJUK HOVÁ ÉRDEMES VISSZAMENNI.AZ INTERNETEN MINDEN KLUBBOT LE LEHET ELLENŐRIZNI ÚGYHOGY KÖNNYEBB A HELYZET.RÉGEBBEN SOK „KOCSMABULINK” VOLT NÉMETORSZÁGBAN,MA MÁR A KOMOLY NAGYMÉRETĹ° KLUBBOKBAN JÁTSZUNK.

HRM:Tartjátok a kapcsolatot a világon más Kiss Tribute csapatokkal? Milyen a kapcsolatotok velük?

NEM IGAZÁN TARTJUK A KAPCSOLATOT A TÖBBI KISS COVER BAND-EL,MINDENKI TESZI A DOLGÁT.VOLT EGYPÁR KÖZÖS BULINK NÉMET BANDÁKKAL,HÁT ELÉG FÉLTÉKENYEK VOLTAK…AZ AMERIKAI BANDÁKKAL NÉHA E-MAILEZÜNK.

HRM:Ezek a jelmezek hol készültek, nagyon profik, élethűek! Mennyi idő kell egy koncert előtt, hogy felkészüljetek a sminkkel, ruhákkal?

NEM KEVÉS IDŐ KELLETT HOZZÁ MIRE A MEGFELELŐ EMBEREKET ITTHON MEGTALÁLTUK A JELMEZEKHEZ DE MA MÁR KIALAKULT STÁBBAL DOLGOZUNK.EGY VARRÓNŐ FELEL A JELMEZEKÉRT,EGY A CSIZMÁKÉRT ÉS VAN EGY BŐRÖS BARÁTUNK AKI A KIEGÉSZÍTŐKET CSINÁLJA NEKÜNK. BULIKEZDÉS ELŐTT EGY ÓRÁVAL ELVONULUNK HOGY „FELSTENKELJÜK” MAGUNKAT.

HRM:Találkoztatok az eredeti Kiss-el, sőt zenéltetek is együtt Eric Singerrel, mi nem valósult meg még a régi álmokból?

AZÉRT MÉG JÓ LENNE PAUL-AL ÉS GENE-EL IS MUZSIKÁLNI EGYÜTT DE NEM HISZEM HOGY EZ VALAHA MEGVALÓSUL… RENGETEG ÁLMUNK TELJESÜLT SŐT MÉG TÖBB IS,ANGLIÁBAN PÉLDÁUL TALÁLTAM EGY 2001-ES KISS KALÓZ KONCERTLEMEZT AMINEK MI VAGYUNK A BORÍTÓJÁN…FRANKÓN KIESETT A KEZEMBŐL MIKOR MEGLÁTTAM!TERMÉSZETESEN AZÓTA A GYĹ°JTEMÉNYEM GYÖNGYSZEME EZ A CD!

HRM:Ez egy jó műfaj (tribute), mert nagyon sokáig lehet művelni, és ambivalens módon akkor értékelődik fel igazán, amikor az eredeti zenekar teljesen abbahagyta a zenélést, vagy nem annyira aktí­v. Hogy látod ezt? Meddig lehet Kiss dalokat játszani a szí­npadon?

VALÓBAN IDŐTÁLLÓ A DOLOG DE AMIG A KISS AKTÍV(MÁR AMENNYIRE…)ÚGYSEM DERÜL KI HOGY MEKKORA LENNE AZ ÉRDEKLŐDÉS HA NEM LENNÉNEK.AMÍG KEDVÜNK TARTJA BIZTOSAN FOGJUK CSINÁLNI HISZEN IMÁDJUK JÁTSZANI A KISS DALOKAT.

HRM:Mondanál pár műhelytitkot a készülő DVD-ről? Hol rögzí­titek, milyen dalok lesznek rajta?

AZ ÚJ DVD LÉNYEGÉBEN 5 ÉVE KÉSZÜL HISZEN KAMERA MINDIG VAN NÁLUNK ÉS MEGÖRÖKÍTJÜK A LEGJOBB PILLANATOKAT.EZ A FOLYTATÁSA LESZ A „FIRST FIVE YEARS” CÍMĹ° 2000-ES KIADVÁNYNAK RENGETEG ZENÉVEL,BACKSTAGE CUCCOKKAL.

HRM:Nagyon közvetlen a kapcsolatotok a rajongókkal, beleszólhatnak majd valamilyen módon abba, hogy milyen dalokat tesztek fel a korongra?

MINDIG FIGYELÜNK MIT KÉRNEK A RAJONGÓK,PERSZE ÁLLATI NEHÉZ MINDENKI KEDVÉRE TENNI DE AZÉRT MEGPRÓBÁLJUK!MINDIG JÁTSZUNK SLÁGEREKET IS,MEGLEPI DALOKAT IS,SAJÁT KEDVENCEKET IS,STB.

HRM:Idén a turné után még mit várhatunk a KFB-től, milyen terveitek vannak?

ELŐSZÖR EZEN AZ ÉVEN SZERETNÉNK VÉGIGSZÁGULDANI,IDŐKÖZBEN A JUBILEUM MIATT IS SZERETNÉNK EGY ÚJ LEMEZT HISZEN A LEGUTÓBBI „PLUG IT OUT” CÍMĹ° MÉG 2003-BAN JÖTT KI.EZ EGY IGAZI KONCERTLEMEZ LENNE A KISS-ALIVE ALBUMOK MINTÁJÁRA SOKKOLÓ BORÍTÓVAL,HANGOS ROCK ’N ROLL MUZSIKÁVAL!

HARD ZENEKAR:

HRM:Hogyan jött az ötlet, hogy kellene egy új csapat?

MIVEL SAJNÁLATOS MÓDON A ZERO-G ZENEKAR FELOSZLOTT AHOL DOBOLTAM MINDENKÉPP AKARTAM EGY ÚJ BANDÁT AHOL LEHET PÜFÖLNI A BŐRÖKET.ZSERBÓ A BŐGŐS FELHÍVOTT HOGY KÉSZÜLŐBEN VAN EGY CSAPAT,VAN-E KEDVEM BESZÁLLNI ÉS ÖRÖMMEL MONDTAM IGENT.

HRM:Tényleg illusztris a névsor a bandában. Miért pont ők?

MINDENKI KAPCSOLATBAN ÁLLT A MÁSIKKAL VALAMILYEN SZINTEN ÚGYHOGY ADTA MAGÁT A DOLOG.ZSERBÓ ÉS BIVI(KALAPÁCS JÓZSI) KÖZÖS VÁLLALKOZÁSBAN VANNAK,ÉN BRUMIVAL(CSILLIK ZSOLTI) JÁTSZOTTAM EGYÜTT A „JACK DANIELS” NEVĹ° FORMÁCIÓBAN,ZSERBÓ ÉS CSILLIK VALAMIKOR A „FIX” TAGJAI VOLTAK,SŐT ENGEM MÁR 1990 KÖRÜL ŐK KETTEN MEGKERESTEK HOGY AZ ALAKULÓBAN LEVŐ BLUE FOX” ZENEKARBA SZÁLLJAK BE AHOL TAKÁTS TOMI ÉNEKELT DE AKKOR ÉN MÁR PONT BARÁTKOZTAM A SING SING-ESEKKEL…

HRM:Mik a tervetek az új anyag megjelenés után?

FESZTIVÁLOZUNK AUGUSZTUSTÓL,ŐSSZEL SZERETNÉNK EGYPÁR NAGYOBB KLUBBULIT CSINÁLNI DE ÚGYIS A KÖZÖNSÉG DÖNTI EL MEKKORA IGÉNY LESZ A BANDÁRA ÚGYHOGY MAJD LÁTJUK…

HRM:Milyen stí­lust játszik majd a Hard?

TERMÉSZETESEN HARD ROCKOT KEMÉNYEN,DALLAMOSAN AHOGY MI SZERETJÜKJ!

HRM:Nagyon emlékeztet az Égni kell borí­tója egy Deep Purple lemezborí­tóra. Van esetleg valami összefüggés?

ELŐSZÖR SZERETTÜK VOLNA TELJESEN OLYANRA VENNI A BORÍTÓT TISZTELGÉS GYANÁNT A LEGNAGYOBB HARD ROCK ZENEKAR ELŐTT (PERSZE FELTÜNTETVE MIÉRT IS VAN EZ!),DE AZTÁN ANNYIAN MONDTÁK HOGY „NEM JÓ EZ ÍGY GYEREKEK…” HOGY VÉGÜLIS KICSI ELMENTÜNK ETTŐL AZ IRÁNYTÓL.

PERSONAL STARCHILD:

HRM:Mivel foglalkozol amikor nem zenélésen vagy a zenei szakmán jár az eszed?

ÁLLANDÓAN EZEN JÁR AZ ESZEM DE EGYÉBKÉNT A GYERMEKEMET NEVELEM,MOSTANÁBAN AZ ESKÜVŐMET SZERVEZEM A KEDVESEMMEL,PRÓBÁLOK ÉDESANYÁMNAK SEGÍTENI BALATONI TEENDŐIBEN…SAJNOS KEVÉS A 24 ÓRA!

HRM:Milyen zenéket hallgatsz mostanában?

MINDENEVŐ VAGYOK,IGAZÁBÓL HANGULATTÓL FÜGG,VALAMIKOR KENNY G SZÓL,MÁSKOR IRON MAIDEN-T KELL HALLGASSAK…RENGETEG ÉRTÉKES ZENE VAN,SZERINTEM NEM SZABAD EGY STÍLUS MELLETT LERAGADNI.NA AZÉRT BRITNEY SPEARS CD-M NINCSEN…

HRM:Mit szólsz az Internetes mp3 kalózkodásokhoz, letöltésekhez?

VALAHOL JÓ,VALAHOL ROSSZ.AMIKOR HOZZA A POSTÁS A JOGDÍJAT OLYANKOR KEVÉSBÉ MOSOLYGOK,AMIKOR KAPOK VALAMI RITKASÁGOT AMIT LETÖLTÖTTEK VALAHONNAN OLYANKOR „ÖRÜLÜNK VINCENT…”

PERSONAL POCKY

HRM:Mivel foglalkozol amikor nem zenélésen vagy a zenei szakmán jár az eszed?

Általában zenélek,mivel sok koncert van egy év alatt,de a rövid időt - amikor pihenek - aktí­van töltöm.A téli szezonban snowboardozok,nyáron utazom a barátnőmmel,egyéb iránt rendszeresen járok kondi terembe,hogy ne legyen sörhasam.Az elmúlt hónapokban forgatókönyv í­rásra adtam a fejem.Nagyon érdekel a filmes világ,kacérkodom a szí­nészség gondolatával is.Persze tudom hogy kicsi az esély ezért is választottam a forgatókönyv í­rást.Két nagy kedvencem van:Arnold Schwarzenegger és Sandra Bullock.Tudom hogy sokan furcsálják az izlésemet,de nekem ők a kedvenceim.

HRM:Milyen zenéket hallgatsz mostanában?

Mindent meghallgatok,próbálom befogadni az új bandákat is.A kocsiban szoktam zenét hallgatni,ott a legjobb és nem zavar senki!Konkrétan kedvenc a nagy öregeken kí­vül még a Hoobastank,Nickelback...Az új 69 Eyes és Billy Idol album most a favorit éppen.

HRM:Mit szólsz az Internetes mp3 kalózkodásokhoz, letöltésekhez?

Mit szóljak?Ez a világ rendje,az információ éhség nem ismer határokat.Ha valami kell az azonnal és a legegyszerübb letölteni a netről.A személyes véleményem az hogy az egész botrányt a kiadók és társaik gerjesztik hogy indokolják a magas cd,dvd árakat,pedig az egész csak a profitról szól.Mivel pénzből soha nem elég és a globalizáció kí­gyója lassan de biztosan beleharap a saját farkába,minden centre szükség van.Csak nem tudom mi lesz utána?

HRM:Kösszönöm fiúk a beszélgetést! Sok sikert a turnén!

Köszi, sziasztok!

/Hellstar/

Legutóbbi hozzászólások