Megkérdeztük...Kiss Forever Band - Starchild

írta admin | 2005.10.29.

Utoljára áprilisban adtunk hí­rt a Hard Rock Magazinban hazánk egyik legnépszerűbb tribute-zenekaráról, a Kiss Forever Bandről. Mostani rövid telefonos interjúnk apropóját az az esemény adja, hogy 10. éves jubileumi turnéjuk csúcspontjához érkeztek, ugyanis október 15-én hatalmas születésnapi koncertet fognak tartani a Wigwamban. Ebből az alkalomból készí­tettem rövid telefonos interjúmat a zenekar vezetőjével Starchild-dal.

 

H.M.: Mi történt Veletek a nyáron? Hogy telt a nyár? Milyen volt a turné eddig?

Starchild: Néhány hetes pihenést leszámí­tva egész nyáron turnéztunk, koncerteztünk. Közép- és Nyugat Európában nagyon sok országba eljutottunk. Játszottunk Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Olaszországban fesztiválokon, motorostalálkozókon és nagyob klubokban. Magyarországon két sikeres koncertet adtunk a nyáron augusztus 19-én Budapesten a Dunaparti Vigasságokon léptünk fel, illetve másnap a szombathelyi rockfesztiválon, ahol nagyon forró hangulatot sikerült teremtenünk. Mondhatom, hogy nagyon jó hangulatúak a bulijaink és igazán sikeresnek könyvelhetjük el az eddigi koncerteket.

 

H.M.: Emlí­tetted áprilisban, hogy tervezitek kiadni "The second five years" cí­mmel második DVD-teket. Pontosan mikor fog megjelenni?

Starcild: Valószí­nű, hogy jövő év első felében jön ki a DVD-nk, amely a zenekar második öt éves korszakának jelentősebb eseményeibe enged rövid bepillantást. Rengeteg felvételünk gyűlt össze és a legnehezebb dolog ezekből kiválogatni a legjobb, legpoénosabb részeket, mivel nagyon-nagyon sok ilyen felvételünk van. Egyébként azt tervezzük, hogy a mostani Wigwamos koncertet is rögzí­tjük és a legemlékezetesebb pillanatokból felrakunk majd a DVD-re.

H.M.: A szülinapi koncert után milyen terveitek vannak még az idén?

Starchild: Még a születésnapi koncert előtt után visszamegyünk Angliába, - ahol ez év februárjában már jártunk - most egy hetes turnéra, mivel akkor annyira sikeresek voltak a koncertjeink, hogy visszahí­vtak bennünket ismét. A Wigwamos koncert után pedig folytatjuk tovább Európai turnénkat.

 

H.M.: Térjünk rá mostani riportunk lényegére az október 15-i Wigwamos koncertre. A Wigwam ideális helyszí­n mind szí­npadilag, mind technikailag egy ilyen nagyszabású koncert megrendezésére. Ebből az alkalomból tervezitek-e, hogy új KISS dalokat is bevesztek a repertoárotokba? Milyen meglepetésekre számí­thatunk 15-én?

Starchild: Erre a különleges alkalomra teljesen új szí­npadképpel készülünk. Igen, a Wigwam teljesen ideális helyszí­n erre a koncertre, de mi egy kicsit átalakí­tjuk a szí­npadot úgy, ahogy erre még a Wigwam történetében nem volt példa. Ezzel reméljük, hogy megnyerjük az "Év koncertje" cí­met az indiánsátorban! Annyit árulok csak el, hogy a szí­npadon a dobnak világí­tós dobogó lesz épí­tve - a többit majd meglátjátok! Ezt a szí­npadképet egyébként csak ide, erre az alkalomra tervezzük megépí­teni és nem fogjuk "turnéztatni". Tehát aki kihagyja, az valószí­nű, hogy sajnálhatja hátralévő életében. Ezenkí­vül a KISS koncertek elmaradhatatlan látványos kelléke, a pyrotechnika is előtérbe kerül ezen az estén. Megpróbálunk teljesen olyan hangulatot teremteni, hogy mindenki úgy érezhesse magát, mintha az igazi KISS koncertjén volna.

A KISS nótákkal kapcsolatban pedig annyit tudok mondani, hogy vannak ugye a "kihagyhatatlan dalok", aztán vannak a "közönség által kedvelt" (ezért szintén kihagyhatatlan dalok) és vannak azok a nóták, amelyek a "mi személyes kedvenceink" és ezért nem hagyhatjuk ki a repertoárunkból. Megpróbáljuk a műsort úgy összeállí­tani, hogy mindenki kedvére tehessünk. Az, hogy lesz-e újonnan műsorba állí­tott KISS-nóta - szintén legyen meglepetés!

H.M.: Befejezésként van-e valami, amit ezúton üzensz a rajongóknak?

Starchild: Igen. Mint emlí­tettem, ezt a szülinapi bulit felvesszük videóra, és szeretnénk, ha olyan volna ezen az estén a hangulat, mintha az anyazenekarunk koncertjén volnának a rajongóink. Ehhez azonban a közönségünkhöz volna egy kérésünk. Az ünnepi alkalomból nagyon örülnénk, ha sokan jönnének KISS maszkokban, kisminkelve vagy KISS kosztümökben, úgy ahogy a KISS bulikon látni. Ezzel teljes mértékben hozzá tudnának járulni a 10. szülinapunk hangulatának emeléséhez.

Tehát várunk szeretettel mindenkit, aki szeretne ezen a napon a zenekarral egy nagyon jó hangulatú bulin együtt ünnepelni!

H.M.: Köszönöm szépen az interjút, sikeres koncerteket kí­vánok és remélem, hogy még sok-sok évig fogtok nekünk zenélni! Happy Birthday to Kiss Forever Band!

/Hajós Maja/