Zakk Wylde – Kiadja a Black Sabbath 1970-es debütáló albumának a remake-jét

írta Dzsó | 2019.05.25.

A gitáros Zakk Sabbath névre hallgató cover bandájával, az eredeti album szellemiségét megőrizve újra felveszi a Black Sabbath első albumát, ezzel tisztelegve a megjelenés 50. évfordulója előtt.

A csapat további tagjai: Rob „Blasko” Nicholson basszer (Ozzy Osbourne, Danzig, Rob Zombie, Prong) és Joey Castillo dobos (Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal, Danzig, Nine Inch Nails, Wildabouts).

„A Vertigo Records 1970. február (péntek!) 13-án adta ki a Black Sabbath debütalbumát, amely megváltoztatta a zene világát. Legendává vált, hogy 1969 októberében, egyetlen nap alatt vették fel a világmegváltó anyagot, aminek címet se adtak. A lemez a sötét varázsával lezárta a hippi-optimizmus korszakát és évtizedekre mintául szolgálva nyitott utat egy új stílusnak.”

A Zakk Sabbath pontosan 50 évvel később ünnepli meg a Black Sabbath életmű első darabját, a legnagyobb tisztelettel közelítve az albumhoz, egyszerűen csak ’Vertigo’ címre keresztelve a projektet.

„Az a célunk, hogy hűek maradjunk az eredeti hozzáálláshoz, teljesen analóg módszerrel, közvetlenül kéthüvelykes szalagra rögzítjük az anyagot, egyetlen nap alatt! Videón is dokumentáljuk a stúdiómunkát, ami egy 500 példányra limitált csomag részeként kerül kiadásra, és 2020. február 13-án kézbesítjük a megrendelőknek.”

A ’Vertigo’ kiadója a Magnetic Eye Records, a csomag tartalma: CD+LP+DVD+digitális letöltőkód, a banda pedig ragaszkodik hozzá, hogy a lemez semmilyen formában ne kerüljön újra kiadásra. Rossz hír a rajongóknak, hogy a cikk megjelenésekor már gazdára talált mind az 500 példány, ugyanis 2 óra alatt elkelt az összes.