Bikini – Egy koncert erejéig újra együtt az ősfelállás (x)

írta Hard Rock Magazin | 2019.05.22.

1961 és 1984 között 23 évig a Várkert Bazárban működött a korszak egyik szimbólumává vált kultikus helye, a Budai Ifjúsági Park, vagyis az Ifipark. A nyári koncertsorozat idén is visszarepít minket azokba az időkbe, amikor a legendás szabadtéri szórakozóhely felejthetetlen koncertek, beszélgetések, ismerkedések, barátságok, szerelmek tanúja volt.

Miután a legendás Beatrice együttes 1981-ben „felfüggesztette működését”, a zenekar frontembere, Nagy Feró némileg tanácstalan volt a folytatást illetően. Először a már korábbról ismert alkotótársával, Waszlavik Lászlóval kezdtek el dolgozni, majd ezt követően más zenészekkel társultak, így a Ricse egykori gitárosával, Vedres Józseffel, illetve Feró ismerősével, az addigra megszűnt Dinamit együttes basszusgitárosával, Németh Alajossal. De csatlakozott hozzájuk Lojzi testvére, Németh Gábor is, aki a dobok mögé ült, második gitárosként pedig szintén a Skorpió együttesből érkezett Szűcs Antal Gábor. A csapatnak a Bikini nevet adták. A zenekar 1982 és 1985 között létezett a klasszikus és ikonikus formációban. Ebben az igencsak rövidnek mondható időszakban két nagylemezt adtak ki, az elsőt ’Hova lett’, a másodikat pedig ’XX. századi híradó’ címmel, nem is akárhogyan, hiszen mind a két album bekerült a minden idők 10 legjobb magyar alkotása közé.

A zenekar a teljes magyar könnyűzene-történelem egyik legizgalmasabb és legsajátosabb produkciója volt, zseniálisan használtak avantgárd megoldásokat, hangjátékokat, hangeffekteket, melyek mellett leginkább a punk-rock, alternatív rock stílusjegyek váltakoztak.

A 2019-ben az együttes ismételten az eredeti, ősfelállásban ad mindössze egyetlen koncertet, amelyre 1983 óta nem volt példa. A koncertnek a Várkert Bazár ad otthont.

A zenekar tagjai: Nagy Feró, Németh Alajos, Németh Gábor, Vedres József, Szűcs Antal Gábor

Sztárvendég: Gidófalvy Attila

Esőhelyszín: Rendezvényterem (Ybl Miklós tér 4.)

Jegyár:

Early bird: 3500 Ft
Normál: 3900 Ft

Facebook-esemény ITT található.