Soilwork – Megjelent az új album, itt egy új dal: Witan

írta TAZ | 2019.01.12.

Tegnap került boltokba a svéd Soilwork új lemeze ’Verkligheten’ címmel. Az albumról most klippel együtt tesztelhető egy új dal, amit valószínűleg Budapesten is bemutat a csapat a teltházassá vált Barba Negrás koncerten.

A Nuclear Blast gondozásában jelent meg január 11-én a Soilwork új albuma ’Verkligheten’ címmel. A csapat tizenegyedik lemeze az első korong a Bastian Thusgaard dobossal, aki Dirk Verbeuren helyére érkezett 2016-ban, valamint szintén az első olyan album, melyet hivatalosan basszusgitáros nélkül készítettek, ugyanis Taylor Nordberg basszer csak a turnén segíti ki a zenekart.

Az albumról – melyen Tomi Joutsen (Amorphis), Alissa White-Gluz (Arch Enemy) és Dave Sheldon is közreműködik – a következőket mondta Björn ’Speed’ Strid énekes: „Nagyon elégedett vagyok vele, igazán nagyszerű lett. Valószínűleg a legepikusabb és legsötétebb album, amit eddig csináltunk. Ugyanakkor elég melankolikus és felemelő is. Zeneileg a ’The Ride Majestic’ és a ’The Living Infinte’ keveréke.”

Alább az Arrival, a Full Moon Shoals és a Stålfågel után a Witan is meghallgatható. Ne feledd, a banda január 25-én a Barba Negra Music Clubban játszik az Amorphisszal együtt, méghozzá teltház előtt. A koncert Facebook-eseményét ITT találod.